Na sajmu hrane predstavljena publikacija "Srbija za stolom"

N. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Publikacija "Srbija za stolom - Vodič kroz gastronomsko nasleđe" predstavljena je danas u okviru sajma vina, hrane, rakije i turizma Vinska vizija Otvorenog Balkana, a zatim su u okviru "Masterklas Srbija" pripremani specijaliteti karakteristični za Beograd i centralnu Srbiju.

Publikaciju je predstavila urednica Vesna Zlatić, donedavno pomoćnica direktora Turističke organizacije Srbije (TOS), a ima za cilj da čitaoce vodi kroz Srbiju govoreći o podnebljima i namirnicima koje su specifične za te oblasti zemlje, kao i o istoriji obedovanja u Srbiji i o tome koje su najznačajnije stavke na jelovnicima naše zemlje, istakla je Zlatić,

U okviru manifestacije "Masterklas Srbija za stolom" na Beogradskom sajmu, Zlatić je navela da ta publikacija donosi izazov kuvarima da specijalitete iz regija širom Srbije interpretiraju na novi i savremen način, a današnji događaj obuhvatiće regiju Beograda i centralne Srbije.

Publikacija "Srbija za stolom - Vodič kroz gastronomsko nasleđe" biće održana kroz seriju kulinarskih masterklasova tokom sajma hrane (Food Vision by Open Balkan).

Zlatić je istakla da ta publikacija donosi odgovore na pitanja šta se u kojim mestima u Srbiji jede i kako se gosti u našoj zemlji dočekuju.

"Brošura daje odgovor i na pitanje šta to u Srbiji morate da probate da biste osetili sve te ukuse", istakla je Zlatić.

Zahvalila je autorki teksta i koncepta publikacije Tamari Ognjević, kao i direktorki Turističke organizacije Srbije Mariji Labović jer je pružila podršku ideji ove publikacije.

"Marija Labović je imala poverenja i pomogla nam je da ovaj koncept dovedemo do kraja na način na koji smo zamislili", istakla je Zlatić.

(Telegraf.rs/Tanjug)