Mladi oduševili svojim idejama na prvom Payten hakatonu

Proglaseni pobednici Payten hakatona

Foto: Payten/Ustupljena fotografija

Prvi dvodnevni hakaton koji je organizovala kompanija Pajten, regionalni IT lider u oblasti bezgotovinskih plaćanja i član ASEE grupe, u Muzeju nauke i tehnike, završen je, a prvoplasirana ekipa "Sputnik" osvojila je nagradu u vrednosti 4.000 evra.

Na ovom dvodnevnom takmičenju u razvoju aplikacija za Android operativni sistem učestvovalo je ukupno 12 ekipa, a najbolje plasirano rešenje kreirao je tim "Sputnik", u čijem sastavu su bili Stefan Milosavljević, Cvijetin Mlađenović i Marko Đorđić i koji su osvojili prvo mesto i nagradu, navedeno je u saopštenju ove kompanije.

"Imali smo dobru ideju sa tehničke strane. Problem nam je bio biznis plan, tako da nam je pomoć mentora mnogo značila. Uz njihove stručne savete smo prevazišli probleme. Ovo je bio prvi hakaton na kom smo zajedno učestvovali kao tim i sigurno ćemo se ponovo takmičiti u istom sastavu. Zahvaljujemo još jednom mentorima i organizatorima na ovom fantastičnom iskustvu" izjavili su članovi pobedničkog tima "Sputnik".

Drugoplasirana ekipa "Srećan kraj", koju su činili Stevan Adžić, Miloš Kecojević, Stefan Branković, Mateja Milojević i Dušan Todorović, dobila je 2.000 evra, dok je trećeplasirani tim ,,Elev4tor” u čijem su sastavu Stefan Savić, Mia Vučinić, Teodora Glišić i Ognjen Perović osvojio 1.000 evra.

"Imali smo nekoliko kriterijuma koje smo koristili prilikom ocenjivanja idejnih rešenja, od kojih bih izdvojio mogućnost korišćenja aplikacije kod više trgovaca, korisničko iskustvo, kao i način prezentacije. Tri ekipe su odmah ostavile najjači utisak kod svih članova žirija" rekao je Group Sales Direktor kompanije Pajten i predsednik žirija, Nenad Subotić.

Član stručnog žirija, tehnički direktor Pajtena Aleksandar Milošević izjavio je da su se predstavljena rešenja razlikovala po viziji, inovativnosti, primenljivosti, vrednosti koju ostvaruju za trgovca, kao i po tome koliko su uspeli da urade u kratkom vremenskom periodu.

"Pobednički tim je imao najbolje rešenje koje je inovativno i primenjivo" rekao je Milošević.

Specijalni savetnik žirija šef tehnologije u Pejtenu Aleksandre Marin, rekao je da nije očekivao da na jednom mestu vidi toliko vrednih i inovativnih mladih ljudi.

"Posebno sam zadovoljan njihovim razmišljanjima na različite teme kako da unaprede POS sistem. Za mene je to bilo novo iskustvo, jer sam u Srbiji tek tri godine i upoznajem se sa studentima i njihovim idejama." rekao je Marin.

Organizacijom ovog takmičenja kompanija Pajten je, zajedno sa svim partnerima, afirmisala doprinos mladih u unapređenju digitalne ekonomije i istakla njihov potencijal u kreiranju novih vrednosti društva budućnosti, navedi se u saopštenju.

Video: Šta je pokazao startap skener, kakva je naša scena?

(Telegraf Biznis)