Ako želite uspeh, morate biti kao bokser: Ben ustaje u 4 sata, trči, čita, meditira i sledi pravilo "3 stvari"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovako izgleda jedan "tipičan dan" britanskog izvršnog direktora...

Foto: Shutterstock

Ben Amana, osnivač i CEO kompanije Boxraw, pionira u prodaji opreme i odeće za boks, za BBC je podelio svoje savete o uspešnoj karijeri, odnosno svoju dnevnu rutinu u ulozi direktora.

- Da biste bili uspešni u biznisu, morate biti disciplinovani kao bokser - kaže on.

Brend je osnovao 2017, a premda je uvek imao "osećaj" za biznis, boks je bio njegova najveća strast. Ovako je pronašao način da spoji lepo i korisno. Doduše, njegova priča koja se krije iza boksa - nije baš pozitivna.

Naime, Amana je krenuo da trenira ovaj sport sa 12 godina, zato što je trpeo maltretiranje vršnjaka. Ipak, naposletku je proizašlo dosta dobrog iz svega, između ostalog: njegova kompanija je zaradila 6 miliona funti do 2021, i danas zapošljava 33 osobe.

Jedan tipičan Benov dan, iako je direktor kompanije, zaista je pravi primer svim radnicima: on ustaje između 4 i 4.45 sati izjutra, a u 5h ujutru je već napolju.

Ipak, ne ide pravo na posao. Najpre pretrči 7 kilometara, a onda dođe kući i istušira se hladnom vodom. Na poslu je već do 6.30 časova, a onda sledi meditacija od 20 minuta.

- Onda zapišem tri stvari na kojima sam zahvalan, tri stvari koje bih želeo da postignem tog dana, i tri afirmacije. Posle toga čitam jedan sat, a onda sam spreman za dalje obaveze - priča Ben Amana iz Velike Britanije.

Ali, ako mislite da je u tom danu kraj njegovom treniranju - varate se. Ovaj momak je već u 12.30 časova ponovo u teretani, gde trenira pola sata, nakon čega slede sauna i hladno tuširanje.

Ben se, potom, vraća u kancelariju, gde ponovo meditira 20 minuta, negde oko 15 časova. Do kraja dana, zapiše još 3 stvari koje su prošle dobro tog dana i 3 stvari koje bi mogle biti bolje, a onda pregleda svoj dnevnik.

U njemu zapisuje razne stvari koje mu prolaze kroz glavu, uključujući probleme koje treba da reši. Smatra da ga ovakav disciplinovani režim sprovodi uspešno kroz celu radnu nedelju.

(Telegraf Biznis)