Srđan od palačinki u Kaliforniji napravio biznis: Jednu prodaje i za 14 evra
Radi tri dana u nedelji i živi sasvim pristojno
Srđan je pre tri i po godine došao u Ameriku i kako se čini, ostvario je američki san. Stvorio je biznis snova na poslastici koju na ovim prostorima zna da napravi skoro svako - on u Kaliforniji pravi palačinke.
Kaže kako radi samo tri dana i da živi pristojno.
-Samo zavisi da li želiš da živiš skupo ili jeftino. Ako bi u restoran, pa svaki dan stejk od 50 dolara, onda je skupo. Ja se za 10 dolara najedem odlično i sit sam cijeli dan - kaže u videu objavljenom na mreži Jutjub.
- Napravio sam dobar biznis, ne mogu da se požalim - ispričao je Srđan koji je prvo radio u Nemačkoj odakle se i preselio u Kaliforniju, gde je započeo svoj posao od kojeg s tri radna dana nedeljno živi dobro.
Svoje palačinke peče i puni kao većina na Balkanu, a Amerikanci su čini se oduševljeni. Njegovo radno mesto je prikolica, koju je naručio iz Kine, a isplatio ju je za samo dva meseca.
- Tri dana radim, četiri dana odmaram, pa na plažu… Ali kad radim, radim ceo dan. Rano ujutro u kupovinu pa prvo spremim smesu kod kuće, a onda od tri popodne na plac, u prikolicu… Kad uveče dođem kući raspremanje, pa pranje suđa…, kaže i dodaje da mu je nova kineska prikolica baš onakva kakvu je hteo, ima sve, i frižider i zamrzivač za sladoled.
- Ta tri dana koja radim, radim po 12 sati dnevno - priča i otkriva da njegove palačinke Meksikanci obožavaju.
- Ja kod sebe ne bih kupio palačinku, toliko je skupa, ona prosečna sa jagodom, bananom je 12 dolara, a ona najskuplja sa nutelom je 15 dolara… Ljudi mi daju po 20, još i bakšiš dodaju i kažu u redu je, a uvek sam rasprodan… Meksikanci vole da jedu i ne žale - kaže Srđan koji sad ima i pomoćnicu, Meksikanku.
- Sve sam papire sredio, ništa na crno ne radim, plaćam porez uredno, kao i radnicu - ispričao je pa otkrio i koliko zarađuje.
Pojasnio je da kad je stvarno dobro veče, proda 80-90 palačinki, a to je za nekih pet sati rada 1.000-1.100 dolara. Kad je došao u Ameriku dvoumio se pak između roštilja i palačinki, ali se odlučio za palačinke jer su ih njegova deca obožavala a i manje je troškova.
- Prvo ne moram da plaćam porez zato jer nije jelo nego samo desert, nije prljav i masan posao, ne treba mi ni vatrogasna dozvola jer nema vatre… - rekao je dodao da je tako lišen dodatnih troškova, prenosi Dnevno.hr.
(Telegraf Biznis)