Dobra šala ili istina? Izdaje se stan u Jajincima: Vaše je samo da kupite laminat i vrata za sobe

Vlasnik navodi da treba da uložite 2.000 evra u stan

Foto: Shutterstock

Na popularnoj platformi za prodaju pojavio se veoma neobičan oglas za izdavanje nekretnine u beogradskom naselju Jajinci.

Naime, autor oglasa izdaje nov, troiposoban stan od 66 metara kvadratnih, plus terasa od 10 metara kvadratnih, za 500 evra. Iako je cifra ipak nešto viša, radi se o stanu u kojem biste vi bili prvi stanar.

Ipak, dalji detalji u oglasu su ono što "zbunjuje" zainteresovanog stanara, i tera na razmišljanje da li je reč o "dobroj, staroj skrivenoj kameri".

Kako se navodi, zgrada je sazidana 2019. godine, ali ako želite da budete prvi stanar, moraćete i značajno da uložite. Pa, minimum 2.000 evra.

A šta je razlog? U stanu je potrebno postaviti laminat, kuhinju, vrata na tri sobe i kupatilo, kao i grejanje, odnosno samo kotao jer autor navodi da ima radijatore.

Takođe, vlasnik navodi da traži isključivo ozbiljne stanare koji neće biti u stanu šest meseci i posle otići, pa je upravo i to razlog zašto budući zakupac treba ulaganje u stan da preuzme na sebe.

"Nakon prvog izlaska stanara taj stan nikada neće biti nov. I u tom slučaju da hoću da ga prodam, moraću da spustim cenu barem za 30 odsto, što bi bilo oko 30.000 evra, budući da sad stan vredi nešto preko 100.000 evra. Ovo je idealan stan za nekog ko ne planira da se seli, a želi da stan uredi po svojoj želji. Treba uložiti 2.000 evra i dobijate nov stan", stoji u oglasu.

Po komentarima na prethodne oglase autora, zaključuje se da su kupci imali samo reči hvale za dotičnog prodavca. Ipak, ostaje nejasno da li je reč o pravom stanu za izdavanje, ili je na ovaj način Beograđanin želeo da skrene pažnju na sve gore uslove za podstanare u Srbiji.

Podsetimo, koji god da je odgovor od ova dva tačan, Telegraf Biznis je pisao kako da se zaštite od pohlepnih stanodavaca.

Video: Stan u Beogradu ili na Zlatiboru: Šta je isplativije i unosnije?

(Telegraf Biznis)