Zavirite u luksuznu kabinu na kojoj radi Lufthanza: Ime kupca čuva se u tajnosti

Enterijer kabine će biti završen do proleća 2024. i pružaće zaista luksuzno iskustvo za putnike

Foto: Airbus / Ferrari / Profimedia

Lufthanza Tehnik razvija VIP kabinu na avionu ACJ320 neo za privatnog kupca čiji identitet za sada nije poznat. Planirano je da avion bude opremljen novom kabinom na leto 2023. u centru za kompletiranje kabina kompanije u Hamburgu.

Enterijer kabine će biti završen do proleća 2024. i pružaće zaista luksuzno iskustvo za putnike navodi se na sajtu simpleflying.

VIP kabine će biti uređene sa nameštajem i sadržajem po meri kako bi zadovoljile najviše zahteve luksuza i izdržljivosti. Kako se navodi, svaka funkcija, uključujući zabavu tokom leta, biće najsavremenija, nudeći gostima najbolju dostupnu ponudu tokom leta.

Kupac je blisko sarađivao sa proizvođačem kako bi dizajnirao kabinu koja savršeno odgovara njegovim potrebama. Po zahtevu korisnika, kabina će imati samo nekoliko digitalnih ekrana jer je sistem za zabavu dizajniran da se integriše direktno u mobilne uređaje putnika, uključujući mobilne telefone, laptopove i tablete.

Sistem će funkcionisati slično kao i pametna kuća, omogućavajući putnicima da prenesu lični sadržaj na ugrađene displeje.

- Sa svojim fleksibilnim enterijerom i vrhunskim sistemom zabave, ovaj avion će postaviti potpuno nove standarde za uskotrupne VIP kabine. Ono što me još više raduje je to što smo uspeli da ubedimo kupca ne samo našim vodećim svetskim dizajnom, inženjeringom i stručnošću već sa kompletnim paketom usluga po meri. Mi smo jedina kompanija na svetu koja može da ponudi tako sveobuhvatan paket za VIP avione iz jednog izvora - ističe potpredsednik specijalne avionske usluge u kompaniji, Majkl von Putkamer.

Kabina će takođe imati nekoliko drugih naprednih sistema usmerenih na poboljšanje udobnosti putnika, uključujući ugrađeni sistem za ovlaživanje vazduha.

Unutrašnji raspored počinje otvorenim velikim ulazom direktno iza kokpita. Nakon toga, putnici u avionu će nastaviti ka zadnjem delu aviona, prolazeći kroz različite salone i kancelarijske prostore pre nego što konačno stignu do prostrane glavne spavaće sobe na krmi kabine.

Avion će često koristiti kupac i njegova porodica. Kada ga kupac ne koristi direktno, avion će se koristiti za čarter usluge koje opslužuju pojedinačne grupe putovanja.

Proizvođač radi na obezbeđivanju dopunskog tipa sertifikata za privatne i čarter operacije. Privatni avion sa 19 putnika dolazi sa Programom inspekcije proizvodnje aviona (APIP) zajedno sa podrškom Organizacije za kontinuirano upravljanje plovidbenošću (CAMO) koju obezbeđuje proizvođač.

Ove dodatne usluge će kupcu pružiti održavanje aviona i garanciju da će avion ostati zračno plovidben u periodu od pet godina nakon isporuke.

Video: Mesec, nebo, zvezdice i luksuzni ugođaj, a od cene će vam se zavrteti u glavi

(Telegraf Biznis)