Banka pokušala da proda kuću mimo znanja klijentkinje: Morali da joj isplate 120.000 evra odštete

Vreme čitanja: oko 1 min.

U drugom slučaju, banka je prodala nekretninu investicionom fondu

Fto: Pixabay

Dve porodice doživele su pravi pakao kada su shvatile da su banke mimo njihovog znanja stavile na prodaju, i u slučaju druge, prodale njihovu nekretninu.

Naime, žena koju je Independet.ie nazvao "Keti" odlučila je da se iseli iz svoje kuće i stavi je na tržište kako bi otplatila svoje dugove. U međuvremenu obavestila je banku o svojoj promeni adrese.

Ipak, redovno je svraćala na staru adresu kako bi pokupila poštu i jednom prilikom je i saznala za surovu istinu - banka je pokušavala da proda nekretninu bez njenog znanja.

Srećom, uspela je da ih preduhitri u toj odluci i sama je proda, i to za 80.000 evra više nego što ju je banka cenila, dok se preko svog advokata dogovorila sa njima da joj se isplati 120.000 evra odštete.

U drugom slučaju, banka je prodala nekretninu investicionom fondu. Naime, prodata je nakon što je vlasnica preminula i bilo je kašnjenja u rešavanju problema sa njenom imovinom.

Naime, nije odmah primećeno da se neće nastaviti njena hipotekarna plaćanja sa bankovnog računa koji je imao više nego dovoljno da pokrije sva plaćanja.

Foto: Shutterstock.com

Kada su izvršioci želeli da prodaju nekretninu, nisu mogli to da učine jer se pokazivalo da je nekretnina i dalje pod hipotekom i zatražili su od stanara da napuste nekretninu kako bi razrešili situaciju.

Prvobitni hipotekarni zajmodavac se izvinio za prouzrokovana kašnjenja i ponudio 17.500 evra da pokrije izgubljenu kiriju i pravne troškove u punom i konačnom rešenju žalbe, što je ostavina prihvatila.

Banka Irske je bila u centru 10 sličnih slučajeva.

Video: Stan u Beogradu ili na Zlatiboru: Šta je isplativije i unosnije?

(Telegraf Biznis)