Bili smo u apartmanu u kojem noć košta 23.000 evra: Veličine je trosobnog stana, pruža pogled na ceo grad

Vreme čitanja: oko 3 min.

Luksuzni apartman "The Mews terrace" nalazi se na osmom spratu hotela "Kleridžiz". Iako noć u ovom apartmanu košta više od 20.000 funti (oko 23.000 evra), ono što mu daje poseban pečat je pogled sa terase sa kog se vidi ceo London

Foto: M. Milutinović

Kada su početkom 19. veka Vilijam i Marijana Kleridž otvorili mali pansion nisu ni sanjali da će on postati jedan od najluskuznijih i najpoznatijih hotela u Londonu.

Kada su shvatili da im posao polako raste odlučili su da iskoriste situaciju i kupe per okolnih zgrada i prave veliki hotel. Samo jedna poseta tadašnje kraljice Viktorije i njenog supruga Alberta, bila je dovoljna da ovo mesto postane jedno od kultnih mesta u gradu u kom će odsedati članovi stranih kraljevskih porodica, kao i mnogi državnici.

Hotel Kleridžiz je nakon Prvog svetskog rata bio omiljeno mesto za izlazak pripadnika visokog društva, dok je tokom Drugog svetskog rata, ali i nakon završetka bio utočište mnogim kraljevskim porodicama koji su pobegli iz svoje zemlje. Među njima je bio i kralj Petar Drugi Karađorđević sa suprugom Aleksandrom, a u pravo u apartmanu 212 rodio se i njihov sin Aleksandar Drugi Karađorđević.

Iako se eksterijer hotela više puta menjao zbog renoviranja, vlasnici su uvek insistirali da prepoznatljiva spoljašnost ostane netaknuta.

Foto: M. Milutinović

Ekipa portala Telegraf posetila je ovaj hotel u kom su osim državnika odsedali Odri Hepbern, Keri Grant, Džeki Kenedi, ali i majka kraljice Elizabete koja je uvek imala ostavljen sto.

U holu hotela nalazi se portret kralja Čarlsa Trećeg Foto: M. Milutinović

Mi smo imali prilike da zagvirimo u luksuzni apartman "The Mews terrace" koji se nalazi na osmom spratu. Iako noć u ovom apartmanu košta više od 20.000 funti (oko 23.000 evra), ono što mu daje poseban pečat je pogled sa terase sa kog se vidi ceo London.

Foto: M. Milutinović

Do ovog luksuznog apartmana od 185 kvadrata poseduje veliku dnevnu sobu sa trpezarijom, spavaću sobu sa velikim krevetom i mermernim kupatilom, odajom za poslugu, kao i zasebnim toaletom za goste. Iz dnevne i spavaće sobe izlazi se na ogromnu terasu sa pogledom na Vestminstersku palatu. Big Ben, London eye...

U prostranoj dnevnoj sobi nalazi se veliki drveni trpezarijski sto sa stolicama koji su ručno izrađeni, kao i dva troseda sa foteljama pored velikog kamina. Ono što sobi daje posebnu čar jeste osvetljenost, budući da se u njoj nalazi nekoliko velikih prozora, kao i pomenuta terasa.

Iako noć u ovom apartmanu vredi pravo malo bogatstvo, iz uprave hotela nam kažu da zbog svog klasičnog i malo svedenijeg izgleda nije prvi odabir članova stranih kraljevskih porodica jer se oni najvešće odlučuju za Royal i Prince Alexander apartmane.

U spavaćoj sobi nalazi se veliki king sajz krevet sa velikim garderoberom i komodama. Bele visoke zidove krase umetničke slike, pod je prekriven ručnoizrađenim tepihom, dok sa plafona visi kristalni luster. Iz ove sobe ulazi se u privatno kupatilo obloženo mermerom sa velikom kadom na sredini, ali i tuš kabinom koja može da se transformiše u saunu.

Tokom boravka u ovom apartmanu gostima je sve vreme na raspolaganju privatni batler, a u cenu je uključena i vožnja do aerodroma. U sklopu apartmana je i veliki klavir, kao i bar u kom po želji barmen može da vam u svakom trenutku napravi piće po želji.

Kako se vama čini ovaj apartman i da li zaista vredi toliko novca pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)