Idilična, kamena kuća može biti vaša za samo 43.000 evra, ali postoji problem: Niska cena krije jezivu tajnu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na prvi pogled, ovaj zamak nudi sve što bi zaljubljenici u prirodu i mirno selo mogli da požele

Na internetu osvanula je jedinstvena prilika za one koji žele da spoje istoriju i prirodu. U malom italijanskom selu Citadukale, u ponudi je stari zamak, koji je potpuno renoviran, i to po ceni od samo 43.000 evra.

Na dva nivoa, ovaj dom nudi savršeni spoj udobnosti i autentične arhitekture. Na prvom spratu nalazi se kuhinja sa dnevnim boravkom, u kojem senalazi kamin na drva, idealnim za hladne večeri uz pucketanje vatre.

Na drugom spratu, prostrana spavaća soba pruža miran kutak, dok hodnik i moderno kupatilo zaokružuju funkcionalnost stana.

U samo nekoliko minuta vožnje, možete uživati u prirodnim lepotama jezera Paterno, jezera Salto i termalnih izvora Terme di Cotilia, poznatih po opuštajućim lekovitim vodama. Na prvi pogled, ovaj zamak nudi sve što bi zaljubljenici u prirodu i mirno selo mogli poželeti, a cena od 43.000 evra zvuči previše dobro da bi bila istinita.

Zbog toga, jedan od komentara ispod objave glasi:

- Kao Italijan, mogu reći da postoji razlog zašto je cena tako niska... Rekao bih da se nalazi u zoni sklone zemljotresima ili nekom izgubljenom selu u planinama koje su svi napustili zbog zemljotresa.

I korisnik je bio u pravu. Iza ove izuzetno niske cene se tužna stvarnost, ovo područje je deo centralne Italije poznate po riziku od zemljotresa. Istorijski gledano, obližnji gradovi poput Rietija i Cittaducalea više puta su bili pogođeni seizmičkim aktivnostima, jer se nalaze blizu raseda u Apeninskom planinskom lancu.

Da li biste se usudili da postanete deo priče starog zamka, čak i uz svesnost o rizicima koje nosi?

(Telegraf Biznis)