Par kupio staru školu “na slepo” za 160.000 evra, uživo doživeli šok: Nakon 2 godine, od nje su napravili ovo

V. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Za sada ne žele da otkriju koliko novca su uložili u renoviranje

Stejsi Grisom i Šon Vilson, koji su skoro deceniju živeli u Njujorku, odlučili su da se vrate u svoje rodno mesto Franklin u Američkoj državi Indijana, tokom pandemije COVID-19. Stejsi, koja je u to vreme bila trudna, shvatila je koliko je važno biti blizu porodice. Nakon što je njihov sin rođen, kupili su zgradu koja je nekada bila škola bez da su je videli uživo, oslanjajući se na stručnost njenih roditelja o nekretninama.

Kako navodi Si-En-Bi-Si, (CNBC), bračni par je bivšu školu platio 175,000 dolara odnosno oko 160.000 evra, ali Stejsi nije htela da otkrije koliko su još novca uložili u opsežno renoviranje ove stogodišnje zgrade.

Nedelju dana nakon što finalizirali kupovinu bivše školske zgrade, prvi put su je videli lično.

- Mislim da sam tada bila mnogo naivnijia nego danas, ali sam bila toliko uzbuđena da je vidim kao i njen potencijal. Mogli ste da vidite da bi mogu da se naprave ogromni prozori, visoki plafoni i otvoreni prostori za okupljanje velike porodice tokom praznika - kaže Stejsi.

Kada su započeli renovaciju, pretvarajući školu u novi dom, suočili su se sa neočekivanim izazovima.

Proces je trajao tri godine umesto planiranih dve, ali su sačuvali neke originalne karakteristike, poput podova u učionicama i zidova od opeke. Tokom renoviranja, Stejsi je uživala u učenju zajedno sa svojim ocem i dokumentovanju njihovog putovanja na mreži, što im je omogućilo povezivanje sa zajednicom entuzijasta za restauraciju starih domova.

U septembru 2023. godine, par se uselio u završenu školu, koja ima četiri spavaće sobe i dva i po kupatila. Grissom je izrazila zahvalnost što su bliže porodici i lekcijama koje su naučili tokom procesa renoviranja, naglašavajući radost stvaranja porodičnog doma na mestu koje vole. I pored izazova, ona ceni svoje iskustvo i uspomene koje će tamo stvoriti.

(Telegraf Biznis)