Stan kod Kalenića košta kao vila u Španiji, kvadrat 8.000 evra! I oni sa dubokim džepom se hvataju za glavu

M. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Ima lift a živite na prvom spratu i možete brzo da se uselite - samo vam još treba pa skoro milion evra.

Foto-kolaž: Shutterstock

Kažu da je "LUX" i to je to - kvadrat preko 8.000 evra, a nekretnina blizu milion. Samo što nije Španija, pa ni neka njihova vila, već četvorosoban stan od 115 kvadrata kod Kalenića.

U redu, Vračar i Dorćol su uvek bili mrtva trka po cenama kvadrature, ali čini se da ovaj stan od 950.000 evra više ne mogu da plate ni oni sa najdubljim džepom. Ili naprosto neće kad vide šta za taj novac mogu da dobiju u nekom drugom evropskom gradu. No, držimo se naših granica i onoga što se po ovoj ceni nudi u blizini jedne od najpoznatijih pijaca (i skupljih) u gradu.

Pa, za početak benefit je to što je namešten, pazite sad, ima lift a živite na prvom spratu i možete brzo da se uselite - samo vam još treba pa skoro milion evra.

Dobro, stan poseduje i tri terase, centralno grejanje, klimu, u cenu je uračunato i garažno mesto i podrum (što je plus).

Zgrada od pet spratova nalazi se, kako se navodi u oglasu, u mirnoj ulcii na Vračaru koja je jednosmerna i samim tim sa manjim intenzitetom saobraćaja.

Na svakom spratu se nalaze po dva stana, a zgrada je novije gradnje, iz 2011. godine.

"Stan je dvostrano orijentisan i svetao, sve prostorije su prostrane i funkcionalno raspoređene, komforan dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom je orijentisan ka ulici dok je spavaći blok sa tri spavaće sobe izdvojen i orijentisan ka dvorišnoj strani", pojašnjava se u oglasu.

Sastoji se od sledećih prostorija: ulazni hodnik, dnevni boravak objedinjen sa trpezarijom i kuhinjom, povezujući hodnik, tri spavaće sobe, dva kupatila (jedno do njih pripada master spavaćoj sobi), toalet, perionica, tri terase.

Navode i da je nekretnina modernog dizajna enterijera, te da u potpunosti zadovoljava kriterijume današnjeg modernog stila življenja - očigledno onih koji dolaze preko grane.

Evo još nekih benefita:

- Spoljašnja stolarija je aluminijum drvo;

- Na svim prozorima su komarnici;

- Unutrašnja vrata su farbani medijapan;

- Parket, keramika i sanitarije su najboljeg kvaliteta.

Informativno, postavljanje prozora sa komarnicima u stanu od 70 kvadrata košta oko 4.000 evra, benefit za koji treba doplatiti još 946.000 evra? Ne bismo rekli.

Stan takođe ima alarmni sistem i video nadzor, a dolazi potpuno namešten. Kako izgleda možete pogledati ovde.

Da li biste, i da imate, dali ovoliki novac za ovaj stan? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)