"Remont" u domovini više nije tako jeftin: Žena došla iz Nemačke, šokirala je cena u salonu

Ekipa Biznisa
Vreme čitanja: oko 1 min.

Pre zakazivanja termina, svakako je najpametnije da se prvo raspitate o ceni

Foto: Shutterstock

Frizerke u Dalmaciji već godinama prepričavaju kako leti imaju "pune ruke" posla jer im, najčešće iz Nemačke, dolaze klijentkinje na frizuru. Opšte je poznato da ljudi s Balkana, koji žive u zemljama Zapadne Evrope, dolaze u domovinu na "remont", jer su cene usluga u salonima ili kod stomatologa dosta niže, međutim...

Poslednjih meseci i to se promenilo, piše magazin Fenix. Dobar primer je jedna 34-godišnja Hrvatica koja je iz Štutgarta za božićne praznike stigla u Zadar. Iskoristila je dolazak u domovinu i kako bi otišla kod frizerke, a želela je da izvuče pramenove.

Ipak, neprijatno se iznenadila kada joj je frizerka rekla cenu – 265 evra.

– Bila sam šokirana, ali poznajem tu frizerku godinama i bilo mi je neprijatno da otkažem termin, pa sam ipak otišla kod nje. Rekla mi je da će ceo tretman trajati oko 6 sati, i to zato što će mi staviti neke preparate koje štite kosu.

Mlada žena dodaje kako je ovo poslednji put da rezerviše termin kod frizera, a da se prethodno nije informisala o ceni.

Prema pisanju Fenix-a, cene pramenova na dugu kosu u Nemačkoj kreću se od 100 do 150 evra. Slučaj u Zadru, pišu dalje, može biti i izuzetak, jer u nekim frizerskim salonima cena ove usluge iznosi između 60 i 100 evra.

(Telegraf Biznis)