AIK banka omogućila i Google Pay

B. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

AIK Banka omogućila je svim svojim klijentima i Google Pay - uslugu beskontaktnog plaćanja koju odlikuje sigurnost, praktičnost i efikasnost

Foto: AIK Banka

Ovaj servis omogućava korisnicima AIK Mastercard platnih kartica brzo i jednostavno beskontaktno plaćanje Android mobilnim telefonom ili pametnim satom, na svim prodajnim mestima u zemlji i inostranstvu, na kojima je omogućeno beskontaktno plaćanje.

Jedna od ključnih prednosti Google Pay usluge je upravo njena bezbednost, a potom i jednostavnost korišćenja. Da bi se izvršilo plaćanje, nije potrebno da se vadi kartica iz novčanika ili ukucava PIN kod, već se transakcija verifikuje biometrijski, odnosno prepoznavanjem lica, otiskom prsta ili drugom vrstom zaštite koja je podešena za otključavanje svog Android uređaja.

- U vremenu u kom tehnologija sve više transformiše našu svakodnevicu, važno nam je da korisnicima omogućimo što više dobrih izbora kako bi obavljali svoja plaćanja na jednostavan i siguran način. Google Pay je još jedan digitalni novčanik koji smo uveli u poslednja dva meseca upravo zato što klijentima želimo da pružimo sve mogućnosti koje savremeno bankarstvo, okrenuto zadovoljstvu korisnika, treba da ima - izjavio je Petar Jovanović, predsednik Izvršnog odbora AIK Banke.

Uz AIK Banku i Google Pay klijenti mogu da plaćaju usluge jednostavnim prislanjanjem telefona na POS terminal, uz dodatne mehanizme zaštite njihovog plaćanja. Za aktivaciju usluge potrebno je samo da se, u okviru Google Play prodavnice, preuzme Google Wallet aplikacija, unesu podaci o platnoj kartici direktnim unosom ili fotografisanjem iste. Nakon verifikacije, za samo nekoliko sekundi, digitalni novčanik je spreman za korišćenje.

(Telegraf.rs)