Studenti prvih 20 dana jedu za 5.320 dinara i to ako su na budžetu: Evo kakve su ekonomske cene u BG menzama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reč je o tri ista obroka i razlici od 414 dinara samo zato što su ispod "budžetske crte"

Foto: Shutterstock/anstudiophoto

Bliži se oktobar, a sa njim i dolazak brucoša . Nedavno smo pisali koliko novca studenti treba da izdvoje za najam stana u Beogradu, a sada smo proverili i kakve ih cene čekaju u studentskim menzama u prestonici. Budžetski studenti za 20 prvih dana u mesecu za sva tri obroka treba da izdvoje 5.320 dinara, dok samofinansirajući studenti izdvajaju više od 100 evra.

Doručak je 56 dinara, ručak 120 a večera 90 dinara. To znači da na dnevnom nivou za tri obroka studenti na budžetu izdvajaju 266 dinara. Ekonomski meni, odnosno za studente koji su na samofinansiranju, izgleda ovako:

  • Doručak 130 dinara;
  • Ručak 310 dinara;
  • Večera 240 dinara;

Kada se podvuče crta, studenti na samofinansiranju dnevno tri obroka plaćaju 680 dinara. Reč je o istom obroku i razlici od 414 dinara samo zato što su ispod "budžetske crte".

Inače, pravila su takva da se obroci kupuju u dekadama 10/20/30 do svakog 20. u mesecu, a od 21. se mogu kupovati pojedinačno.

Kada se to pretvori u novac, studenti na budžetu prvih dvadeset dana jedu za 5.320 dinara, dok oni na samofinansiranju izdvajaju 13.600 dinara.

Obroci se ne mogu prenositi u naredni mesec, a od svakog 27. može otpočeti uplata za sledeći.

Naravno, da biste mogli da koristite studentsku menzu potrebno je da izvadite studentsku karticu koja se vodi na vaše ime, kao i da preuzmete žeton za pribor.

Kartica važi dve godine, a početkom svake studentske potrebno ju je produžiti.

(Telegraf Biznis)