Nema više pristupačne hrane na moru? Cene u Grčkoj otišle u nebo, prešle sve dosadašnje granice

V. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock, Pixabay, Tanjug/AP

Jedan od najpopularnijih specijaliteta i nešto čemu se turisti posebno raduju, na Kritu postaje sve skuplji, a lokalni ugostitelji priznaju da je zadržavanje starih cena gotovo nemoguće. Građani sve češće primećuju da iznos na računu više nije isti kao pre samo nekoliko godina.

Cena girosa na ovom grčkom ostrvu je u stalnom porastu i sada je već prešla šest evra.

Foto: Shutterstock

Vremena kada je giros u lepinji na Kritu koštao 2,50 evra sada su davna prošlost, jer iz godine u godinu cene rastu. Istraživanje portala Creta24 na elektronskim platformama za dostavu hrane pokazuje da je cena girosa u lokalima u Iraklionu probila granicu od 6 evra, dostižući čak i 6,50 evra, prenosi Protothema.

U drugim slučajevima cena se kreće oko 6 evra ili nešto više, dok pojedini lokali pokušavaju da je zadrže nešto ispod 6 evra.

Retko se danas može naći giros u Iraklionu koji košta ispod ili oko 5 evra. Ako, pak, želite da pojedete pljeskavicu umotanu u lepinju, možda ćete morati da izdvojite i više od 7 evra.

Prema rečima ugostitelja i portalu Creta24, rast cena sirovina izazvao je talas poskupljenja i girosa i suvlakija.

(Telegraf Biznis)