• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otvorene dve nove saobraćajnice u Beogradu na vodi – Ulica ideja i deo Ulice Luke Ćelovića Trebinjca

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Celokupna Ulica ideja ispod mosta Gazela u dužini od 600 metara i deo novoizgrađene Ulice Luke Ćelovića Trebinjca od Ložionice do Ulice ideja u Beogradu na vodi zvanično su pušteni u saobraćaj

  • 0
Beograd na vodi Foto: Promo/ Igor Petrović

Otvaranjem dela Ulice ideja od Mostarske petlje do Bulevara Vudroa Vilsona otvoren je još jedan saobraćajni ulaz u Beograd na vodi, tako da će sada stanari i posetioci najmodernijeg naselja u Srbiji moći pravo sa moto-puta (nekadašnjeg auto-puta kroz Beograd) veoma lako da dođu do Sava Promenade, budući da je deo pomenute ulice od Bulevara Vudroa Vilsona do omiljenog beogradskog šetališta već odavno u funkciji.

KUPOVINA STANA NIKAD NIJE BILA ISPLATIVIJA! SAZNAJTE KAKO

Puštanjem saobraćaja ispod Gazele omogućen je i uređen prilaz novom vatrogasno-spasilačkom objektu na sredini Ulice ideja u smeru ka Mostarskoj petlji, koju je Belgrade Waterfront nakon izgradnje predao na korišćenje Sektoru za vanredne situacije pri Ministarstvu unutrašnjih poslova. Na prostoru između budućeg centra kreativne industrije u regionu Ložionice i Ulice ideja predviđen je javni parking.

Beograd na vodi Foto: Promo/ Igor Petrović

Nedaleko odatle, na prostoru između dva kraka ove saobraćajnice, tačno ispod Gazele, idućeg vikenda (28/29. septembra) otvara se i savremeni kompleks padel terena. Tom prilikom će na ovim terenima biti održan drugi Padel Belgrade Open, najveći turnir u Srbiji iz najzanimljivijeg sporta na svetu, na kom će učestvovati čak 12 ekipa. Pored osam najboljih domaćih, učestvovaće i ekipe iz Italije, Španije, Francuske i Argentine.

Beograd na vodi Foto: Promo/ Igor Petrović

Za saobraćaj je takođe pušten i deo Ulice Luke Ćelovića Trebinjca – od Ložionice do pomenute Ulice ideja. Deo od Nikolaja Kravcova do Ložionice se odranije nalazi u funkciji, tako da je sada ostvarena saobraćajna veza između svih sadržaja u delu kod Gazele i Savskog parka, zelene oaze u centru na grada na površini od čak četiri fudbalska terena.

Kada budu završeni svi radovi, ulica koja nosi naziv po velikom srpskom dobrotvoru protezaće se od Karađorđeve ulice, odnosno dela na kome se trenutno nalazi Beogradska autobuska stanica, ići će paralelno sa Savskom ulicom i Bulevarom Vudroa Vilsona, sve do Beogradskog sajma.

Ulica će biti duga oko 2 kilometra i imaće po jednu saobraćajnu i biciklističku traku u oba smera, dok će se po njenoj sredini, duž razdelnog ostrva, nalaziti sadnice javora, graba i drugih vrsta drveća.

Otvaranjem još dve ulice za saobraćaj, Belgrade Waterfront nastavlja sa infrastrukturnim uređenjem čitave desne obale Save i potvrđuje status naselja sa najboljim saobraćajnim vezama u čitavom Beogradu.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Održano Alumni gala veče FON-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>