• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vodimo vas na najlepša dečija igrališta u Beogradu na vodi

A. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Beograd na vodi, smešten u samom centru grada, na obali Save, od starta je osmišljen tako da bude prilagođen i najmlađima, pa se može pohvaliti velikim brojem igrališta, pogodnih za beskrajnu zabavu tokom celog dana

  • 0
Beograd na vodi Foto: Promo/ Stella Production

S namerom da decu vrati na igralište i podstakne igru na otvorenom, istovremeno ih odvraćajući od video-igrica i kompjuterskih ekrana, kompanija Belgrade Waterfront je u Savski park donela brojne inovativne sprave za igranje. U njemu se nalazi jedan od najnovijih tipova vrteške, kojom upravljaju težina i pokreti dece, kao i vodoravno položen točak za trčanje, namenjeni deci uzrasta od 8 do 15 godina. Mališani u igri razvijaju motoričke sposobnosti, stiču kondiciju, razvijaju brzinu, snalaženje i orijentaciju u prostoru, a Savski park im upravo tu mogućnost i pruža.

Beograd na vodi Foto: Promo/ Miralem Čaušević

POGLEDAJTE PORODIČNE STANOVE NA NAJBOLJOJ LOKACIJI

Klinci na pomenutim spravama vežbaju male pokrete (hvatajući se za šipku) i velike pokrete (njihanje sa jedne šipke na drugu). Specijalno kreirano igralište odlično je i za decu koja imaju probleme sa planiranjem. Učenje kako da prebace ruku od šipke do šipke pomaže im da usavrše koordinaciju i ravnotežu i da procene gde je sledeća šipka u odnosu na njihovo telo. Penjalice koje poboljšavaju spretnost i posebno dizajnirane sprave pomažu deci da izgrade svest o svom telu.

Beograd na vodi Foto: Promo/ Stella Production

Pored interaktivnih sprava za zabavu, tu je još jedna odlična zanimacija od koje se klinci neće odvajati u letnjoj sezoni. U pitanju je jedinstveni waterplay, koji od mlaza vode pravi gejzir visok čak šest metara, dok voda prolazi kroz "korito" sa različitim preprekama. Poznato je da se mališani posebno raduju vodi, a na ovom jedinstvenom igralištu sa vodenim mehanizmom mogu da se rashlade i odlično zabave, osmišljavajući najkreativnije igre.

Beograd na vodi Foto: Promo/ Stella Production

Za decu starijeg uzrasta multifunkcionalni sportski teren je pravo mesto za uzbudljive trenutke s drugarima – bilo da je reč o košarci, rukometu ili malom fudbalu – a mogu i "ukrstiti rekete" na stolovima za stoni tenis u neposrednoj blizini. Ova svojevrsna zelena oaza u srcu Beograda, sa preko 140 zasađenih stabala, predstavlja idealnu lokaciju i za porodični piknik ili proslavu rođendana na otvorenom. Društvo možete da okupite za jednim od velikih stolova namenjenih ovakvim dešavanjima ili da jednostavno raširite ćebence po nekom od velikih, uređenih travnjaka i provedete nezaboravan dan u prirodi.


Na Sava Promenadi, najlepšem prestoničkom šetalištu pored reke, idealnom za vožnju bicikala, trotineta ili rolera, nalazi se takođe nekoliko igrališta za razvoj dečije mašte. Među njima se izdvaja simpatični parkić sa peskom ispred BW Terraces u kome su sve sprave napravljene od drveta. Na taj način klinci su isključivo u dodiru sa prirodnim materijalima, u svom malom zelenom kutku.

Beograd na vodi Foto: Promo/ Stella Production

Ono po čemu se Beograd na vodi naročito ističe jeste i to što sve zgrade u naselju imaju unutrašnja dvorišta sa pregršt zelenila i dečijim igralištima, tako da roditelji mogu da se opuste i puste decu da se bezbrižno igraju u prirodnom okruženju, znajući da su na sigurnom. Sva igrališta imaju posebnu, mekanu tartan podlogu, koja se redovno održava, tako da su deca maksimalno zaštićena prilikom eventualnog pada.

Beograd na vodi Foto: Promo/ BW

Roditelje koji planiraju da započnu život u naselju kraj Save posebno će obradovati činjenica da će u zaleđu Savskog trga biti otvoren najmoderniji državni vrtić sa sadržajima koje će deca obožavati. Osim opremljenih soba za ugodan dnevni boravak, on će sadržati i najsavremeniju multifunkcionalnu salu za druženja i predstave, a sve prostorije dizajnirane su kao posebne "kućice" koje su hodnikom povezane u kružnu, atraktivnu formu.

Beograd na vodi Foto: Promo/ BW

Mališani uzrasta od 3 do 6 godina uživaće u prostranom dvorištu koje je zamišljeno kao veliko dečije igralište. Osim uobičajenih rekvizita i opreme, kao što su ljuljaške, tobogani, klackalice, kula za penjanje i pesak, ono će sadržati čak i posebno osmišljeno brdašce za igru, kao i zonu sa različitim taktilnim površinama koje pomažu u razvoju dece. Dvorište, prema kojem će biti orijentisane sve prostorije vrtića, biće u potpunosti oivičeno zelenilom i drvećem sa svih slobodnih strana, što će doprineti odličnoj, prirodnoj zaštiti i izolaciji od spoljašnje buke.

Beograd na vodi Foto: Promo/ Stella Production

Različita tematska igrališta najmodernijeg beogradskog naselja posebno su pogodna za najmlađu decu, koju kratko drži pažnja. Kad "izgustiraju" jedno igralište, posle samo par minuta šetnje sa roditeljima već ih očekuju nova zabava i novi izazovi. Otuda je Beograd na vodi ne samo nepresušan izvor dečije zabave i roditeljske sreće zbog toga, već on sa svim sadržajima krojenim po meri porodice predstavlja idealno mesto za stvaranje najlepših uspomena iz detinjstva.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>