• 3

Vreme čitanja: oko 3 min.

Da li znate gde se nalazi Briselska ulica u Beogradu?

A. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Od momenta uspostavljanja diplomatskih odnosa između ondašnje Kraljevine Srbije i Kraljevine Belgije 1886. godine, pa sve do danas, istorijski tokovi su često sudbonosnim nitima povezivali Beograd i Brisel

  • 3
Beograd na vodi Foto: Promo/ Edvard Nalbantjan

Ipak, u odnosima između dveju evropskih prestonica donedavno je postojala svojevrsna neravnoteža koja je tek sa izgradnjom Beograda na vodi konačno, posle toliko godina, ispravljena.

Beograd na vodi Foto: Promo/ Edvard Nalbantjan

Rue de Belgrade ili Beogradska ulica već dugo je jedna od saobraćajnica u Briselu, koji je tek krajem 2020. godine, zahvaljujući Belgrade Waterfront-u, dobio svoju ulicu u sklopu ovog višestruko nagrađivanog projekta na desnoj obali Save.

PREMIUM STANOVI PORED REKE VEĆ OD 4.200 EUR/M2+PDV. REGISTRUJTE SE I SAZNAJTE VIŠE

Briselska ulica prostire se od Bulevara Vudroa Vilsona do Sava Promenade i nalazi se između Ulice Kraljice Drage Obrenović i Ulice vožda Đorđa Stratimirovića. Njeni polukružni krajevi ukrašeni su žardinjerama sa sezonskim cvećem koje se menja više puta godišnje, a vozilom joj se u oba pravca može pristupiti isključivo iz Hercegovačke ulice, koju preseca.

Beograd na vodi Foto: Promo/ Edvard Nalbantjan

Zahvaljujući zelenilu duž razdelnog ostrva, kao i između trotoara i zgrada, ulica ima poseban estetski pečat i nije bez razloga jedna od najlepših u savskom priobalju. Breze prave prijatan hlad pored zgrade BW Vista, a rastinje različitih visina formira ljupku baštu ispred BW Terraces. U njenom okrilju našlo se i dečije igralište, specifično po tome što su sprave za najmlađe napravljene od pravog drveta.

Raj za hedoniste

Stanarima obližnjih zgrada u Briselskoj su na dohvat ruke apoteka, osiguravajuća kuća, agencija za nekretnine, hemijsko čišćenje, menjačnica, Lilly sa velikim izborom proizvoda, ali i saloni gde mogu da se prepuste brizi o sopstvenoj lepoti. Studio Extension je renomirani salon u kojem dame mogu da dobiju najbolji tretman za kosu, a otmeni Elegance Beauty Spa se kvalitetom usluge svrstava među najbolje kozmetičke izbore u gradu.

Beograd na vodi Foto: Promo/ Ana Nikolić

Ova ulica poznata je takođe i kao pravi mali raj za hedoniste. U njoj se nalazi Tabaclera, ekskluzivna prodavnica ručno pravljenih cigara i opreme za čuvanje i pripremu cigara, kao i Decanter shop&bar, prva vinoteka u Beogradu na vodi, sa neverovatnim asortimanom vina iz čitavog sveta. Maison Signature će vas očarati originalno dizajniranim komadima nameštaja i kućne dekoracije. Luksuz, inovacije, zanatsko umeće i bezvremenu lepotu pronaći ćete i u Jalizé Concept Store, koja se nalazi na kraju Briselske ulice u blizini Bulevara Vudroa Vilsona.

Beograd na vodi Foto: Promo/ Petar Mitrović

Međutim, to nije sve. Kako se približavate Sava Promenadi, tako se pred vama otkriva apsolutno očaravajući svet gastronomske egzotike, čiji su najprominentniji predstavnici dva renomirana restorana.

Prvi Buddha-Bar restoran na Balkanu, smešten na uglu Briselske ulice i Sava Promenade, osvojio je srca gurmana u Beogradu miksom ukusa istočne i zapadne civilizacije i postavio visoke standarde kada je u pitanju kompletno restoransko iskustvo.

POSTANITE VLASNIK STANA PO NAJBOLJOJ CENI. POGLEDAJTE SPECIJALNU DNEVNU PONUDU

Originalnim i jedinstvenim dizajnom, koji prenosi atmosferu dalekih krajeva Azije, bogatom ponudom hrane i pića, velikim brojem mesta kako u unutrašnjosti restorana, tako i u zelenilom omeđenoj bašti u neposrednoj blizini reke, Buddha-Bar postao je sinonim za vrhunski gastronomski užitak.

Tik do njega nalazi se Jamie's Italian, prvi restoran jednog od najpopularnijih kuvara današnjice Džejmija Olivera u srpskoj prestonici, koji servira visokokvalitetnu italijansku hranu sa dodirom magije čuvenog britanskog šefa.

Beograd na vodi Foto: Promo/ JMP

I za kraj, pređite preko Sava Promenade i izađite na terasu iznad reke. Naša preporuka je da planirate da se to dogodi u sumrak, kada zalazeće sunce krene da pravi čaroliju nad Savom.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Vučić na otvaranju obilaznice oko Gornjeg Milanovca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buda

    8. jul 2024 | 11:07

    Znamo. Na periferiji Beograda.

  • angie

    10. jul 2024 | 13:51

    Sve ove ulice su lepe, neosporno je da se to komentarise, ali stalno se potenciraju lokacije koje su nedostižne za 99,9 % stanovnika. Ja tražim neku pristojnu skromnu be safe nekretninu. Ne verujem da će mi kvalitet života biti lošiji na periferiji u sopstvenom dvorištu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>