• 0

Bio je deo prve srpske ekspedicije koja se uputila na Everest, pa napravio startap: Andor otkriva šta je teže

Andor nam otkriva šta je naučio od aplinizma i iskustva penjanja na Mont Everest, a što može da primeni u poslovnom svetu

  • 0

U podcastu "Kako si na poslu sa Anom i Vesnom" razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da više govorimo o tome koliko je važno da budemo dobro dok radimo svoj posao i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Naš današnji gost je Andor Luhović. On ima toliko različitih poslovnih i životnih iskustava da se čini kao da je proživeo nekoliko života do sada. 2005. godine bio je deo prve srpske ekspedicije koja se penjala na Mont Everest. Osim toga, trčao je ultra maraton, trku od 100 kilometara, učestvovao u Highlander avanturi života, petodnevnom planinskom izazovu na Staroj planini. Osim što je učestvovao, on je i organizovao mnoge slične avanture.

Alpinizam i planinarenje su dugo bili njegova najveća ljubav, a onda se posvetio i preduzetništvu. Bio je deo "Zelene patrole", tima koji je putovao po Srbiji i pronalazio kompanije ili ljude koji su se neodogovrno ponašali prema okruženju i životnoj sredini.

Zatim je započeo svoj startap, aplikaciju za planinarenje vHike. Jedno vreme, bio je u startup inkubatoru u Sofiji, a potom izašao iz startap sveta i zaposlio se u privredi. Poslednjih nekoliko godina radi kao projektni menadžer u IT firmama.

Otkrio nam je šta je naučio od aplinizma i iskustva penjanja na Mont Everest, a što može da primeni u poslovnom svetu. Razgovarali smo o tome koliko je sport danas važan i kako tačno sport i aktivnosti pomažu u poslu.

Kada je reč o lekcijama koje je naučio i poneo iz startap sveta, ističe da je važno na vreme realizovati ideju i monetizovati, jer, dodaje, ljudi se često "zaljube" u svoj proizvod, nesvesni da vreme prolazi.

- Misle da će sam proizvod da se proda, jer je fenomenalan, međutim nije tako. Lekcija koju ja imam jeste da se što pre nađe tržište i pogleda da li rešenje koje nudimo zaista treba ljudima, i da li će da ga kupe - navodi on.

Andor nam govori i kako se nosio sa tim kada je njegov startap propao.

U našoj emisiji uporedio je sva svoja iskustva u preduzetništvu, kompaniji i na projektu i otkrio gde je i šta je teže a gde lakše.

Budite nam dobro!

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama: 

RSS: https://rss.com/podcasts/telegrafbiznis/

Google Podcasts: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9tZWRpYS5yc3MuY29tL3RlbGVncmFmYml6bmlzL2ZlZWQueG1s/episode/ZDlmN2JlNzctN2Q5NC00MmM3LTkxNDYtNmEyYzM5ZGY0MDBl?hl=en-RS&ved=2ahUKEwi-g4vq6NT1AhU4lP0HHWeiAqsQieUEegQIDRAF&ep=6

Spotify Podcast:

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>