• 0

Da li ste stvarno prisutni glavom tamo gde ste i fizički? Znate li šta je svesna pažnja?

Naš današnji gost je Vesna Laković van Kempen. Po obrazovanju je diplomirani pedagog, master menadžer u obrazovanju. Radi u oblastima mentalnog zdravlja na nacionalnom i internacionalnom nivou

  • 0

U novoj epizodi druge sezone podcasta "Kako si na poslu"  razgovaramo o tome kako da budemo prisutni u pravom trenutku na pravom mestu, odnosno, koliko je štetno odsustvo fokusa u ključnim događajima.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da više govorimo o tome koliko je važno da budemo dobro dok radimo i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje.

Naš današnji gost je Vesna Laković van Kempen. 

Po obrazovanju je diplomirani pedagog, master menadžer u obrazovanju. Radi u oblastima mentalnog zdravlja, neformalnog obrazovanja na nacionalnom i internacionalnom nivou.

Završila je obuku za Mindfulness trenera u Sloveniji i različite kurseve iz mindfulness oblasti tj. kurseve na temu svesne pažnje. Pričaćemo više o tome. Godinama drži treninge o svesnoj pažnji i TRE - vežbe za otpuštanje tenzije, stresa i traume.

Posebno interesantan deo u biografiji je taj što je radila na Tajlandu godinu dana kao savetnik i Mindfulness fasilitator u zajednici za oporavak od bolesni zavisnosti, traume i sagorevanja.

Tamo je upoznala i svog muža sa kojim danas zajedno radi.

Kaže da je težim putem naučila važnost lekcije kako da ne zapostavi sebe, dok brine o drugima. Njena misija je da osnaži druge da budu iskreniji, saosećajniji i hrabriji u odnosu sa sobom i drugima.

Šta je "mindfulness" i zašto je važan?

Sa Vesnom razgovaramo o tome koliko su danas ljudi kod nas osvešćeni da je potrebno da budu prisutni i šta to zapravo znači? Otkriva nam više o svom iskustvu sa Tajlanda - zašto je otišla tamo da radi i šta su bili izazovi. Razgovaramo o tome kako izgleda raditi sa ljudima koji su prošli kroz traumu ili se bore sa zavisnošću.

Pričamo i o tome kakva je situacija kod nas, odnosno, kakve probleme najčešće imaju njeni klijenti. Objašnjava šta nam sve stvara osećaj stresa, sagorevanja i koliko mi sami utičemo na to a koliko okruženje.

Deli sa nama neke od korisnih metoda koje možemo da radaimo kako bismo smanjili stres i anskioznost i vratili se u sadašnji trenutak.

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

RSS i Google: Kako si na poslu

YT

Spotifaj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>