• 0

Zašto je važno gde vraćate ključ iz alata? "Ovde se tučemo zbog japanske trešnje, dok Japanci drugo rade"

Kako optimizacija radnih navika pomaže da budemo produktivniji uz manje rada?

  • 0

U novoj epizodi druge sezone podcasta "Kako si na poslu" razgovaramo o tome kako nam optimizacija radnih navika pomaže da budemo produktivniji uz manje rada.

Govorimo i o razlici u načinu rada nas i Japanaca, ali i načinu razmišljanja.

"Japanci će tokom korone strpljivo čekati u redu za svoj ručak, naši građani će u Beogadu da se potuku zbog japanske trešnje", navodi naš sagovornik.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da više govorimo o tome koliko je važno da budemo dobro dok radimo i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje.

Naš današnji gost je Nikola Marjanović, direktor konsultanske kuće Tecor, neko ko je pre 10 godina govorio o poslovnoj metodi koja je danas popularna.

A to je, kako optimizacija radnih navika pomaže da budemo produktivniji uz manje rada.

Gotovo da je postalo imperativ da se u predstavljanju kompanije ističu optimizacijom tj, manje rada a veći rezultat. Japanci su oduvek imali poseban način rada, a danas, oni su jednostavno efikasni. Jedna od tajni je u lean metodi, odnosno kaizen filozofiji.

Inače, od tri vodeća proizvoda u srpskom izvozu u svet, čak dva dolaze iz u koju su uključeni japanski investitori...

Sa našim sagovornikom razgovaramo o tome šta je Lean&Kaizen filozofija. Pričamo o tome kojii su benefeti za radnike u kompaniji koja se vodi tim načinom poslovanja.

Razgovaramo o tome zašto su zaposleni uopšte u nekim kompanijama više posvećeni unapređenjima, ali i šta šta znači kultura kompanije.

Govorimo o tome zašto su neke kompanije bolje organizovane od drugih, a Marjanović nam objašnjava kako unaprediti poslovanje i stvoriti efikasnije procese.

Otkriva nam i koja su danas važna pitanja za jednu modernu kompaniju. 

Daje nam savete i trikove kako naći balans i motivaciju na poslu.

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

RSS i Google: Kako si na poslu

YT

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari