• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naša kompanija osmislila rešenje protiv stresa: Doktorka nam otkriva kako da se borimo sa izgaranjem na poslu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naš današnji gost je dr Tamara Tomović, ona je doktor, psihoterapeut i business coach

  • 0

U novoj epizodi druge sezone podcasta Kako si na poslu razgovaramo o tome da li ima rešenja za sagorevanje na poslu, i koji je put onaj bez stresa.

Kada zazvoni alarm, ne želite da ustanete. Iako ste zaspali na vreme osećate da niste odmorni. Ne ide vam se na posao. Kolege ili šefove koje ste poštovali sada ne želite da vidite. Posao koji vas je radovao sada vas ne motiviše, jednostavno nemate snage. Možda niste na pogrešnom mestu, možda polako klizite u sindrom izgaranja.

Prema svetskoj zdravstvenoj organizaciji sindrom izgaranja povezan je sa stresom u poslovnom okruženju koji osoba neadekvatno prevazilazi. Kako je tema bliska i učestala, želimo da se o njoj još više javno govori i zato tokom februara podcast realizujemo u saradnji sa proizvodom "Neurocalm" Zdravlja Leskovac.

NEUROCALM je dodatak ishrani koji doprinosi očuvanju normalnih funkcija moždanih akivnosti sa pozitivnim delovanjem na koncentraciju i pamćenje. Ovakvo delovanje rezultat je kombinacije vitamina, minerala, aminokiselina i antioksidanasa.

Cilj nam je da vise pričamo o tome koliko je važno da budemo dobro dok dobro radimo svoj posao i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Naš današnji gost je dr Tamara Tomović, ona je doktor, psihoterapeut i business coach

Doktorka nam otkriva kako prepoznati burnout i koja je razlika između anksioznosti i sagorevanja na poslu. S obzirom da je stres lično iskustvo, pričamo o tome kako da prepoznamo gde pozitivan stres prelazi u negativan.

Naša sagovornica otkriva i savete kako da sprečite da stres na poslu utiče na privatni zivot i okruženje.

Objašnjava i kako prepoznati trenutak kada opterećenje poslom prelazi individualnu granicu podnošljivosti stresa.

Razgovaramo o tome koji su najčešći izvori stresa ali i kako da ga prevaziđete.

Preporuka je Neurocalm, i suplementi koji pomažu a ne leče. Potrebno je uzimati ih najmanje 3 meseca u kontinuitetu kako bi se video efekat… Oni sadrže vitamine B i D koji su značajni za funkcionisanje nervnog sistema, dok magenzijum, cing, gvožđe ili koenzim Q mogu značajno da povećaju nivo energije.

Doktorka daje i savete kako da pobedimo stres na poslu:

"Kada ste u rupi, prvo prestanite da kopate. Ukoliko imate manjak samopouzdanja, potražite stručnu pomoć. Potrebno je da u toku borbe sa stresom naučite da dišete, kao i da naučite da postavljate granice. Dodatno, potrebno je naučiti kao da razmišljamo pozitivno", kaže ona.

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

RSS i Google: Kako si na poslu

YT

Spotifaj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>