• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Objasniš roditeljima jednom, pa posle mesec dana opet": Ilija nam priča kako biti dizajner bez fakulteta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naš današnji gost je Ilija Vujinović, veb dizajner. Kao veoma mlad je rešio da napusti formalno obrazovanje i posveti se svom talentu

  • 0

U novoj epizodi druge sezone podcasta Kako si na poslu razgovaramo o tome kako izgleda saopštiti bližnjima odluku da želiš nešto drugačiji život i posao od onog koji se očekuje. Kako tada reaguje porodica, a kako kolege na fakultetu. Pričamo o poslu veb dizajnera ali i prednostima i manama rada od kuće.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da vise pricamo o tome koliko je važno da budemo dobro dok dobro radimo svoj posao i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Naš današnji gost je Ilija Vujinović, veb dizajner. Kao veoma mlad je rešio da napusti formalno obrazovanje i posveti se svom talentu. Danas, njegov posao je veoma popularan i plaćen. Ilija nam otkriva kako izgleda posao veb dizajnera, i kako izgleda raditi svaki dan sa ljudima koje nikada nisi video.

Ilija nam je objasnio kako izgleda pozicija na kojoj radi, ali i kada je znao čemu želi da se posveti. Priča nam o tome kako 19-godišnjak odluči da zapostavi obrazovanje i posveti se u potpunosti razvijanju svog talenta kroz rad.

Kao jako mlad počeo je da zarađuje novac od dizajna, govori nam o iskustvu kako je to tada izgledalo, na čemu se baziralo i koliko je mogao to da balansira sa školskim obavezama.

Otkriva nam i kako su reagovali njegovi školski drugari kada je rekao da ne planira da upisuje fakultet, a kako profesori kada su čuli čime se bavi.

Kako radi za poznatu američku kompaniju, govori nam kako izgleda raditi remotly sa ljudima koje nikada nije video, odnosno, kako organizuje rad od kuće.

Priča o tome kako vidi svoj posao u Srbiji, a kako kolege dizajnere koje sada traže i u gejmingu, ali i u mnogim drugim industrijama.

Pričali smo i tome kako i kada se upada u burnout, odnosno, kako izlazi te situacije. Razgovarali smo o tome koliko je podrška tima važna, ali i rodnoj ravnopravnosti u svetu IT.

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

YT: BizCast: Kako si na poslu sa Anom i Vesnom

RSS i Google: Kako si na poslu

Spotifaj: Kako si na poslu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>