• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako da postavimo jasne granice s porodicom, prijateljima i na poslu? Naučite da kažete "ne"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milica govori o tome šta su najčešće posledice nepostojanja granica, kao i u kojoj meri to vodi u burnout na poslu

  • 0

U novoj epizodi druge sezone podcasta Kako si na poslu razgovaramo o tome koliko je važno da postavimo granici na svim poljima.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da vise pricamo o tome koliko je važno da budemo dobro dok dobro radimo svoj posao i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Naš današnji gost je Milica Marković. Ona je klinički psiholog, psihoterapeut i autorka mentorskog programa "Preduzetnica sa jasnim granicama". Pomaže preduzetnicama i onima koje to žele da postanu da donose odluke brže, veruju u sebe više i napreduju sa manje stresa.

Kad kažemo postavljanje granica to može da zvuči malo grubo, kao da nekog treba da stavimo u neku ogradu i udaljimo od nas. Šta granice u psihološkom smislu znače i čemu služe, objašnjava naša sagovornica.

Pričamo o tome da li su ljudi uopšte svesni da imaju problem sa postavljanjem granica i kako da prepoznaju, ali i koje su to najčešće situacije, odnosno koji su razlozi zašto ne umemo da osvestimo da imamo problem sa granicama.

Milica govori o tome šta su najčešće posledice nepostojanja granica, kao i u kojoj meri to vodi u burnout na poslu.

Priča nam i da li možemo da postavljamo granice a da i dalje budemo fini i ne narušimo odnose koje imamo sa ljudima. Razgovarali smo o tome šta su prvi koraci koji neko treba da uradi.

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

YT: BizCast: Kako si na poslu sa Anom i Vesnom

RSS i Google: Kako si na poslu

Spotifaj: Kako si na poslu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>