• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezdana Ljubenković: Šta je emotivno prejedanje i kako biramo šta nam se jede i koliko?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naš današnji gost je Zvezdana Ljubenković. Po struci je specijalista Kliničkog nutricionizma i dijetetike i kvantni terapeut. Osim toga je i aromaterapeut.

  • 1

U novoj epizodi druge sezone podcasta Kako si na poslu razgovaramo o tome kako izgleda baviti se nutricionizmom, ali i da li određeni psihološki problemi utiču na to šta nam se jede i koliko.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da više govorimo o tome koliko je važno da budemo dobro dok dobro radimo svoj posao i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Naš današnji gost je Zvezdana Ljubenković. Po struci je specijalista Kliničkog nutricionizma i dijetetike i kvantni terapeut. Osim toga je i aromaterapeut.

Školavanje je nastavila na Medicinskom univerzitetu u Kijevu u Ukraini („Kyiv Medical University of Ukrainian – Association of folk medicine“), gde je pored teorijskog praktičara informoterapije iz oblasti elektroakupunkturne dijagnostike, stekla i zvanje licenciranog edukatora.

Nakon završenih specijalizacija iz oblasti holističkog nutricionzma otvara savetovališe Holistic Nutri kako se i zove njen prvi licencirani program uz pomoć kojeg aktivno pomaže ljudima da unaprede ishranu i stil života.

Do danas je ovaj program prošlo preko 5.000 ljudi koji su se izborili sa problemima gojaznosti, IR, tireooditisa, kao i pripremama za VTO, trudnoću i dojenje.

U razgovoru, Zvezdana nam objašnjava šta ju je motivisalo da se bavi nutricionizmom, kao i da li se i na koji način njen pristup rada sa ljudima na temi ishrane razlikuje od drugih koje imamo na tržištu.

Na osnovu njenog dosadašnjeg iskustva, govori nam o tome šta bi izdvojila kao glavni uzrok zašto ljudi imaju problema sa ishranom, odnosno, da li je to zaista nedostatak discipline, ili je neznanje ili je to način života ili su to psihološki problemi koji utiču na šta nam se jede i koliko jedemo ili nešto treće.

Objašnjava nam i šta je emotivno prejedanje. Dodatno, kako ovde govorimo o tome kako da budemo dobro na poslu - priča nam kako može da poveže ishranu sa energijom, tj fokusom koji imamo za rad.

Priča nam i šta treba da jedemo za više elena, energije, ali i kakav je njen stav o intermittent fastingu - koliko je korisno da se suzdržavamo od hrane.

Priča i o tome na koji način savetuje ljude koji imaju mnogo obaveza tokom dana, a koji rade odgovoran posao ili su stalno na putu - kako mogu da uprkos tome budu beskompromisni kada je zdrava ishrana u pitanja, odnosno, kako mogu da se organizuju.

Zvezdana nam otkriva i da li poštuje sve savete koje daje drugima, tj na koji način održava svoju energiju i vodi računa o sebi a da ne uđe u burnout.

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite "Kako si na poslu" podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

YT: BizCast: Kako si na poslu sa Anom i Vesnom

RSS i Google: Kako si na poslu

Spotifaj: Kako si na poslu

(Telegraf Biznis)

Video: Šta je PR a šta marketing u Srbiji?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>