• 2

Ekskluzivno: Napravili su rešenje za energetsku krizu, generator pun za manje od 2h. Imaju i plan za Srbiju

Svetski lider u industriji koji nudi rešenja za zelenu energiju predstavio je svoj solarni generator 1000. Direktor kompanije ekskluzivno za Telegraf Biznis otkriva da će tražiti partnere i u Srbiji

  • 2
IFA Solarni paneli, Berlin, Ricky Ma, CEO Jackery Foto: Milena Đorđević

Sa porastom cena energenata širom sveta i nestajanjem struje usled prirodnih katastrofa, mnogo se ovih dana govori o obnovljivoj energiji i očuvanju resursa. Energetska bezbednost koju smo nekada uzimali zdravo za gotovo, sada je ugrožena.

Solarna energija i generatori bili su jedna od važnijih tema IFA 2022 u Berlinu, kojem je prisustvovao i Telegraf Biznis, a kompanije poput Jackeri Solar su pokazale prenosive elektrane i solarne panele.

U ekskluzivnom intervjuu za Telegraf Biznis, Ricky Ma, direktor kompanije za tržište Evrope objašnjava na čemu trenutno rade, ali i kako vide mogućnost poslovanja sa potencijalnim partnerom iz Srbije.

Reč je o kompaniji koja je pre sedam godina osnovana u Kaliforniji, i koja se konačno širi na evropsko tržište. Solarni generator koji nude opravdava cenu, ističu, a kamperima će se posebno dopasti jer može da im produži vreme boravka.

Naprednija verzija može brže da hvata čistu energiju, bilo gde i bilo kada a za punjenje mu je potrebno manje od dva sata. Takođe, ni oblačno vreme više nije problem.

Jackerijev 1000 Pro je zapravo jedinica velikog kapaciteta od 100V. Kada je priključen na četiri solarna panela od 200 V, potpuno će se napuniti za 1,8 sati. To je veliki napredak imajući u vidu činjenicu da je za tipično punjenje baterije potrebno oko 10 sati.

Iako je idealan za kampovanje ili duga putovanja, namenjen je i potrošačima koji žele da štede energiju, ali i onima koji žive u područjima sa ekstremnim vremenskim prilikama.

Da su pobrali sve simpatije učesnika sajma, govori i podatak da je ovaj globalni lider u solarnim generatorima, nagrađen je sa čak četiri medijske nagrade.

  • Svi govore o energetici, ali i alternativnim izvorima energije, gde vi vidite svoju ulogu u tome?

- Vidimo da je energetika, naročito ove godine izazovno pitanje. Naša kompanija radi na tome godinama, odnosno, posmatramo da sa naše strane damo rešenje koje će biti upotrebljivo za mnoge svrhe, pa i ovu o kojoj govorimo.

Nadamo se da ćemo pružiti pravi proizvod, i verujemo da je on već dovoljno dobar jer smo do sada prodali više od 2 miliona komada.

  • A koliko su važni solarni paneli?

- Veoma, veoma važni. Iako smo do sada bili fokusirani na neka druga tržišta, naš proboj na ovo je potpuno drugačiji. Želimo da pružimo mogućnost da se iskoristi solarna energija u bilo kojim uslovima.

Primera radi, Nemcima je stalo da imaju energetski efikasan dom, i neće štedeti na tim rešenjima, a s druge strane, neće lako dati novac za nešto što nema smisla. Zato smo danas ovde. Tu su naši budući klijenti.

  • Da i razmišljate o još nekim tržištima u Evropi osim o nemačkom?

- Da, naravno. Primetili smo da ovaj biznis brzo raste, a to je povezano sa energetskim izazovima, takođe. Nemačka će nam biti verovatno najveće tržište, ali gledajući dalje u budućnost, i Velika Britanija razmišlja slično.

  • Možda Balkan?

- Naravno. I regionalno ako posmatramo, čuo sam dosta informacija i naši distributeri su stalno na terenu.

  • Da li to znači da ste zainteresovani i za partnere iz Srbije?

- Da. Da, Srbija takođe. Širimo naš čitav posao u Evropi gde god se pruži prilika, a što se tiče vaše zemlje, vidim da se ovaj posao i tamo polako razvija.

Tražimo nekog ko razume naše poslovanje, i tražićemo takve lokalne partnere.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>