• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Popijete kafu, pa pojedete čašu: Ova ideja mogla bi zameniti plastiku koju svakodnevno koristimo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otporne su na vlagu 45 minuta, kao i na temperaturu od 100 stepeni. Ipak, mogu se lagano držati jer se toplina ne prenosi na ruke

  • 1
Kafa za poneti Foto: Shutterstock

Jednokratne plastične čaše odavno su poznate kao ozbiljan izvor zagađenja, zbog čega se razvijaju višekratne alternative.

Jedna kompanija iz SAD otišla je korak dalje, napravila je jestive čaše za piće. Napravljene su od žitarica i 100 odsto su prirodne, bez GMO, veštačkih zaslađivača i boja, a Njujork Tajms ih je prošle godine proglasio za jedan od top trendova u industriji hrane, prenosi eKapija.

Kako kažu u kompaniji Amai koja stoji iza ovog proizvoda, 137 miliona jednokratnih čaša baci se svakog dana širom sveta. Zbog toga su odlučili da naprave veganske čaše koje ne zagađuju prirodu, a pošto nemaju zaštitni sloj, ni ne menjaju ukus pića. Otporne su na vlagu 45 minuta, kao i na temperaturu od 100 stepeni. Ipak, mogu se lagano držati jer se toplina ne prenosi na ruke.

U njih staje 230 mililitra tečnosti, pa su idealne za espreso, čaj, supu, ali i za hladna pića i sladoled. Kako kažu u kompaniji, čaše imaju samo 56 kalorija, a ostaju hrskave i nakon što popijete svoje piće. Odlične su i za osobe sklone alergijama jer ne sadrže jaja, mleko, orašaste plodove.

Ipak, ako ih ne želite pojesti, ne morate brineti o otpadu, jer se razlažu prirodno za nekoliko nedelja.

(Telegraf Biznis)

Video: Dokaz da su žene sveznajuće: Devojke inženjeri iz Emirata izmislile su „džepnu flašicu“

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>