• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nema više sa "broda u provod": Grad zabave planira da zabrani pristajanje velikih kruzera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svakog meseca Amsterdam poseti milion turista

  • 0
amsterdam Foto: Stephen Rafferty / Eye Ubiquitous / Profimedia

Amsterdam glasa za zabranu brodova za krstarenje, u pokušaju da smanji priliv turista i zagađenje sa džinovskih brodova javlja Bloomberg.

Veće holandske prestonice glasalo je u četvrtak da zabrani pristajanje velikih brodova u gradu i ima za cilj da zatvori svoj centralni terminal za krstarenje, rekao je portparol opštine.

Vremenski okvir i detalji implementacije biće odlučeni nakon konsultacija sa različitim zainteresovanim stranama, dodao je.

- Krstarenje koje zagađuje okolinu nije u skladu sa održivim ambicijama Amsterdama - rekla je Ilana Ruderkerk, lokalni lider socijalno progresivne stranke D66, koja je predstavila predlog.

- Brodovi za krstarenje u centru grada takođe se ne uklapaju u zadatak borbe protiv masovnog turizma - dodaje.

Naime, glavni grad Holandije, ima jednu od najvećih luka za krstarenje u Evropi, koja svake godine prima stotine mega brodova i oko 700.000 putnika. Zemlja ima i druge terminale za krstarenje u Roterdamu i IJmuidenu.

Odluka dolazi nakon šireg suzbijanja priliva turista i osećaja poremećaja koji donose u Amsterdam, grad poznat po svojoj četvrti crvenih fenjera i kafićima u kojima se prodaje marihuana.

Gradonačelnica Femke Halsema je predvodila kampanju kako bi obeshrabrila posetioce da uzmu ono što je nazvala "odmorom od morala".

Amsterdam inače u proseku svakog meseca privuče više od milion turista, premašujući svoju populaciju od nešto više od 800.000 ljudi.

Ranije ove godine, zabrenjena je konzumacije marihuane na otvorenom.

(Telegraf Biznis)

Video: Podignuta jedna od najvećih solarnih elektrana na krovu u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>