• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Porodica se obogatila od recikliranja limenki i flaša: Zaradili 7 miliona dolara, a sada im preti zatvor?

Vreme čitanja: oko 1 min.

U policijskim spisima se navodi da je osam članova porodice otkupilo oko 7,6 miliona dolara koristeći prokrijumčarene kontejnere

  • 0
Reciklaža Foto: Shutterstock

Porodica iz Kalifornije sumnjiči se da je prevarila državu za milione dolara, reciklirajući aluminijumske limenke i plastične boce prokrijumčarene iz Arizone.

U policijskim spisima se navodi da je osam članova porodice otkupilo oko 7,6 miliona dolara koristeći prokrijumčarene kontejnere. Krivične prijave uključuju veliku krađu, zaveru i prevaru u vezi sa recikliranjem navodi LA Times.

Kalifornijski program reciklaže kontejnera za piće naplaćuje dodatnih 5 ili 10 centi za pića kupljena u kontejnerima koji se mogu reciklirati, kako bi se subvencionisala njihova otkupna vrednost u centrima za reciklažu.

Koristeći kontejnere prvobitno kupljene izvan države, osumnjičeni su mogli da otkupe novac koji nikada nije naplaćen, rekli su tužioci.

Istražitelji su otkrili da je grupa prokrijumčarila 178 tona limenki i flaša od oktobra prošle godine, kako bi ih otkupila u različitim nezvaničnim centrima za reciklažu u okrugu Riversajd.

- Program reciklaže u Kaliforniji finansiraju potrošači i pomaže u zaštiti naše životne sredine i naših zajednica - kaže jedan od advokata u saopštenju.

- Oni koji pokušaju da potkopaju njen integritet kriminalnim operacijama biće pozvani na odgovornost.

Otkako su podignute optužnice, istražitelji su izdali naloge za pretres na šest lokacija, zaplenivši više od milion dolara i neodređenu količinu kontejnera za koje se sumnja da prokrijumčareni.

U sličnom slučaju prošle godine osuđeno je šest osoba.

(Telegraf Biznis)

Video: Prevara za minimum 50 evra: Prodavci u rakove natrpali eksere da im dodaju na težini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>