• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi Sad uskoro postaje zelen i pametan grad? Održan treći po redu sajam "EV Days"

Vreme čitanja: oko 1 min.

„EV Days“ je centralna tačka okupljanja vodećih kompanija iz automobilske industrije, proizvođača komponenti, delova i softvera za elektromobile

  • 0
EV Days Foto: Oliver Augustinov

Treći po redu Sajam električnih automobila „Electric vehicles days – EV Days“, u organizaciji kompanije Ninamedia i Fakulteta tehničkih nauka, danas je svečano otvoren na Novosadskom sajmu.

„EV Days“ je centralna tačka okupljanja vodećih kompanija iz automobilske industrije, proizvođača komponenti, delova i

softvera za elektromobile, kao i stručnjaka iz oblasti.

Sajam i konferenciju „EV Days“ svečano je otvorila ministarka rudarstva i energetike, Dubravka Đedović, koja je ovom prilikom istakla koje inicijative Republika Srbija sprovodi u cilju promocije elektromobilizma, poput oslobađanja korisnika e-vozila plaćanja poreza i dodeljivanja subvencija za kupovinu električnih i hibridnih vozila.

Najavila je i da će Vlada Srbije donositi nove zakonske mere koje će imati za cilj ekspanziju korišćenja obnovljivih izvora energije.

- Ne treba da gledamo na nas kao na zemlju koja će samo davati sirovine, već da razmišljamo kako da sebe što bolje pozicioniramo u odnosu na čitav lanac vrednosti koje se razvijaju u svetu, sa nama, ili bez nas. Sigurna sam da će na panelima u okviru ove konferencije biti mogućnosti da razmenite ideje i mišljenja, kritički i argumentovano, i da zajedno dođemo do najboljih mogućih rešenja, uključujući i privredu i nauku i fakultete i studente i industriju - poručila je Đedović.

Na svečanom otvaranju, učesnicima i posetiocima obratio se i gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, koji je i govornik na jednoj od panel diskusija u okviru konferencije.

On je ovom prilikom poručio da je Grad Novi Sad izrazito okrenut primenama novih tehnologija: "Naša vizija je da Novi Sad do 2030. godine postane zelen i pametan grad. Kroz dalju modernizaciju sistema daljinskog grejanja, nastavićemo da radimo na stvaranju uslova za kvalitetniji život ljudi u Novom Sadu i da realizacijom projekata istovremeno pokrećemo privredu i doprinesemo očuvanju životne sredin".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>