• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednom od najvećih onlajn trgovaca preti drakonska kazna: Kako su "varali" zakon?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Proizvodi su prodavani u periodu od novembra 2015. do januara ove godine

  • 0
online shopping, online kupovina, onlajn šoping, kupovina preko interneta Foto:Shutterstock

Ebay se součava sa kaznom od 2 milijarde dolara zbog navodnog dozvoljavanja distribucije i prodaje stotina hiljada proizvoda koji značajno povećavaju zagađenje dizel kamiona.

Gigant e-trgovine optužen je da je dozvolio da se preko platforme proda više od 343.000 uređaja, koji su napravljeni da neutrališu kontrolu emisija motornih vozila, što je kršenje Zakona o čistom vazduhu.

Proizvodi su prodavani u periodu od novembra 2015. do januara ove godine. EPA takođe tvrdi da je eBay nezakonito prodao najmanje 23.000 pesticidnih proizvoda, uključujući insekticid visoke toksičnosti koji je zabranjen u SAD, i preko 5.600 proizvoda koji sadrže metilen hlorid, takođe toksičnu hemikaliju prenosi Cbsnews.

Ebay je naveo da će se žaliti. Kompanija već "blokira i uklanja više od 99,9% proizvoda sa liste, uključujući milione oglasa svake godine", navodi se u saopštenju onlajn prodavca.

Dodali su da sarađuju sa organima za sprovođenje zakona u pokušaju da spreči treće strane da prodaju opasne ili ilegalne proizvode na njihovoj platformi.

(Telegraf Biznis)

Video: Male solarne elektrane niču na krovovima u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>