• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istorijski momenat: Papa bi mogao da prisustvuje globalnim pregovorima o klimi u Dubaiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Franja želi da ide u Dubai, rekao je za Rojters kardinal Pjetro Parolin

  • 0
Papa Franja Foto: Tanjug/AP

Papa Franja bi mogao da prisustvuje klimatskoj konferenciji COP28 koja počinje sledećeg meseca u Dubaiju, kažu izvori iz Vatikana, kako bi podstakao svoj nedavni apel za akciju za suzbijanje globalnog zagrevanja.

To bi bio prvi put da papa prisustvuje konferenciji UN o klimatskim promenama, otkako je počela da se održava 1995. godine prenosi Rojters.

Franja želi da ide u Dubai, rekao je za Rojters kardinal Pjetro Parolin, državni sekretar Vatikana, na marginama katoličko-jevrejskog događaja u Rimu u sredu, dodajući da nije doneta konačna odluka.

Franjo (86) učinio je zaštitu životne sredine jednim od obeležja svog papstva i sastao se prošle nedelje sa predsednikom COP28 Sultanom al-Džaberom.

U velikom dokumentu od 4. oktobra, Franjo je apelovao na one koji negiraju klimatske promene da se predomisle, rekavši da ne mogu prećutati ljudske uzroke ili ismevati nauku dok se planeta "možda bliži tački preloma".

Dokument, poznat kao Apostolska pobudnica i pod nazivom Laudate Deum (Hvalite Boga), bio je nastavak Franjine enciklike o životnoj sredini “Laudato Si” (Hvalite budi) iz 2015.

(Telegraf Biznis)

Video: Podignuta jedna od najvećih solarnih elektrana na krovu u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>