• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas počinje "Look up" konferencija na Kopaoniku: Učestvuje više od 500 eksperata

T. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U fokusu ovogodišnje konferencije biće aktuelni izazovi u oblasti energetike i ekologije o kojima će, na šest panela, diskutovati više od 30 panelista

  • 0
Tanasković Foto: STRAHINJA AĆIMOVIĆ/Tanjug

Ministarka poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković otvoriće danas na Kopaoniku drugu regionalnu "Look up" konferenciju, koja će okupiti više od 500 eminentnih domaćih i međunarodnih stručnjaka iz oblasti energetike i ekologije, kao i predstavnike Vlade Srbije i finansijskog sektora.

Među istaknutim govornicima prvog dana konferencije biće grčki ekonomista i bivši ministar finansija Grčke Janis Varufakis, a očekuje se i učešće ministra spoljnih poslova i trgovine Mađarske Petera Sijarta. Učesnici panela tokom foruma biće resorni ministri Vlade Srbije, profesori fakulteta Univerziteta u Beogradu, predstavnici strukovnih organizacija i udruženja, velikih energetskih kompanija, eksperti Narodne banke Srbije, Centralne banke Severne Makedonije, stručnjaci za zaštitu životne sredine i energetiku iz Mađarske, Hrvatske, Federacije BIH, kao i menadžeri velikih kompanija iz zemalja Zapadnog Balkana.

U fokusu ovogodišnje konferencije biće aktuelni izazovi u oblasti energetike i ekologije o kojima će, na šest panela, diskutovati više od 30 panelista.

Glavne teme su održivost, dekarbonizacija energetskog sektora, otpornost na klimatske promene, cirkularna ekonomija, zeleni biznisi i finansiranje zelenih biznisa, opstanak mikro, malih i srednjih preduzeća u lancu dobavljača na konkurentnom evropskom tržištu.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>