• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi čovek Londona obećao Ukrajini vozila, ali ekološki "neprihvatljiva"

B. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kijevski gradonačelnik, Vitalij Kličko, prethodno je pisao svom britanskom kolegi upravo o ovoj ideji

  • 0
Sadiq Khan, Sadik Kan Sadik Kan / Foto: Victoria Jones / PA Images / Profimedia

Gradonačelnik Londona, Sadik Kan, dao je svoju punu podršku slanju terenskih i drugih vozila u Ukrajinuzemlju koja bi, inače, bila rashodovana prema tzv. Ulezovim standardima emisije štetnih gasova. Kan je od ministra saobraćaja VB, Marka Harpera, tražio da omogući građanima Londona i drugima širom zemlje da doniraju odgovarajuća vozila Ukrajini, kroz projekat Zone ultra niske emisije (ULEZ).

Prema ULEZ-u, koji je stupio na snagu u avgustu ove godine, građani Londona - sa vozilima koja nisu u skladu s standardima o emisijama - mogu potraživati do 2.000 funti nakon rashodovanja takvih vozila.

Harperu je pisao i bivši ministar odbrane, Ben Volas, koji je pozvao da se britanskim vozačima da novac za uklanjanje vozila koja zagađuju okolinu, ali da se istovremeno - građanima Ukrajine pruži vitalna potpora.

"Razumemo da postoji poseban zahtev za vozila 4x4, kao i vozila za hitne službe'', stoji u pismu.

Kan i Volas su takođe kazali ranije da su do ideje o doniranju došli nakon razgovora s kijevskim gradonačelnikom. Vitalij Kličko je prethodno pisao svom londonskom kolegi, kako bi predložio upravo ideju o doniranju vozila, pisao je Telegraph.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>