• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemci na mukama: Distributer električne energije traži da štede struju

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Transnet BV" mora da nabavlja velike količine struje iz konvencionalnih elektrana i u inostranstvu...

  • 0
Struja, dalekovodi Foto: Shuttestock

Žitelji nemačke savezne države Baden-Virtemberg dobili su za tu zemlju ne tako čestu i (neki bi rekli) čak neobičnu molbu od lokalnog distributera električne energije.

"Molimo žitelje  Baden-Virtemberga da u ponedeljak u toku dana štede struju zbog preopterećenja dalekovoda", navodi se u saopštenju mrežnog operatera Transnet BV jer su "transportni kapaciteti dalekovoda od severa do jugozapada Nemačke preopterećeni", navodi magazin Fokus.

Distributer električne energije naglasio je u saopštenju koje je upućeno preko aplikacije StromGedacht (što bi se moglo prevesti kao "Mislimo o struji") da naročitu pažnju treba obratiti na potrošnju preko dana.

"Transnet BV" mora da nabavlja velike količine struje iz konvencionalnih elektrana i u inostranstvu, i mora da učini više nego inače da bi mreža bila stabilna. Međutim, građani ne treba da strahuju od nestanka struje, navodi se u saopštenju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>