• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čak 600 zgrada širom Srbije dobiće novu fasadu, poziv na konkurs u narednim nedeljama

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta će podrazumevati sanacija?

  • 0
Kraljevo, centar grada panorama Foto: Telegraf

Povećanje energetske efikasnosti, smanjenje računa i zdravija životna sredina prioriteti su ministsrstva energetike i u ovoj 2024. godini. Pokrenut je do sada najveći program za energetsku efikasnost, vrednosti 50 miliona evra, a osim nacionalnih radi se i na realizaciji projekata na lokalnom nivou.

- Potpisali smo ugovore sa 130 lokalnih samouprava za subvencije građanima kako bi svoje domove učinili energetski efikasnijim. Osim toga radimo i na poboljšanju energetske efikasnosti na javnim objektima - izjavila je za RINU tokom posete Kraljevu ministarka Dubravka Đedović Handanović.

Ona dodaje da su građani i te kao prepoznali da su deo energetske tranzicije i da promenama u svojim domovima mogu da utiču na manju potrošnju i ekološku održivost životne sredine.

dubravka đedović handanović Foto: Rina

- Takođe, započet je i još jedan veliki projekat koji za cilj ima rehabilitaciju 600 zgrada širom Srbije, što će podrazumevati zamenu fasada i povećanje energetske efikasnosti, istakla je Đedović Handanović.

Ona je istakla da će novi konkursi biti raspisani u narednih nekoliko nedelja i pozvala sve one kojima su oni konkretno namenjeni da se prijave u što većem broju.

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>