• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Zlatiboru od 20. do 22. maja Eko Forum

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom tri dana ovog skupa, pažnja će biti posvećena cirkularnoj ekonomiji, reciklaži, otpadu, e-mobilnosti, obnovljivim izvorima energije i svim aspektima, koji se tiču rastućeg pitanja održivosti kompanija koje posluju u Srbiji

  • 0
NOVI SAD FORUM ĐERLEK Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Na Zlatiboru će od 20. do 22. maja biti održan Eko Forum, na kojem će biti predstavljena inovativna rešenja i primeri dobre prakse, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

Kako je najavljeno, na Forumu će se podsticati saradnja za održivu budućnost i otvoriti diskusije o najčešćim greškama prilikom implementacije strategija zaštite životne sredine, društva i upravlјanja.

- Eko Forum ima za cilj da svaka odluka, inovacija i pojedinac doprinese dobrobiti na makro i mikro planu, kako globalno tako i lokalno, sa porukom da smo svi mi katalizatori promene - stoji u saopštenju.

Kako se navodi, programom Eko-Foruma biće obuhvaćene tematske celine: zelena ekonomija, eko život, industrija i ekologija, zelena energija i urbani transport.

Dodaje se da je skup transformacionog karaktera, a ima za cilj da okupi aktiviste za zaštitu životne sredine, naučnike, kreatore politika i lidere industrija usmerenim ka održivim rešenjima.

Tokom tri dana ovog skupa, pažnja će biti posvećena cirkularnoj ekonomiji, reciklaži, otpadu, e-mobilnosti, obnovljivim izvorima energije i svim aspektima, koji se tiču rastućeg pitanja održivosti kompanija koje posluju u Srbiji.

Poseban segment foruma, kako su najavili organizatori, biće posvećen zdravlju, gde će specijalisti predstaviti uticaje ekologije na ljude, uz poseban osvrt na sve češće kardiovaskularne probleme.

Na Kraljevom trgu i glavnom parkingu biće priređen tematski sajam, gde će biti predstavljena električna i hibridna vozila, kao i električni trotineti koje će posetioci moći da probaju uz podršku firme "Dualtron".

Eko Forum organizuje kompanija "Vozim Na Struju", u saradnji sa Opštinome Čajetina, Turističkom organizacijom Zlatibor i Javnim preduzećem Gold Gondol-a.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Nebojša Lozo: Naši proizvodi su našli put do svakog kontinenta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>