• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobra vest! Ako vaše zgrade nema na listi za energetsku sanaciju, možete da uložite prigovor: Ovo su koraci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Juče je objavljena preliminarna rang lista za energetske preglede 600 odabranih zgrada na teritoriji cele Srbije

  • 0
Zgrada Foto: Mateja Beljan

Preliminarne rang liste za energetski pregled stambenih zgrada objavljene su juče, a odabrano je ukupno 600 zgrada na teritoriji cele Srbije. Ipak, ako se vaša stambena zajednica prijavila za projekat, a nema vas na listi, ne gubite nadu - imate pravo na prigovor.

Kao što smo već rekli, u pitanju su preliminarne liste dok će konačne liste stambenih zajednica izabranih za energetsku sanaciju biti poznate nakon što izabrani konsultanti sprovedu energetske preglede, pripreme ugovore sa stambenim zajednicama, prezentuju im investicione troškove i model finansiranja i one na osnovu toga donesu odluku o tome da li će energetski sanirati zgradu ili ne.

A šta je sa onim zgradama, koje su se prijavile, a nema ih na listi? U tom slučaju, rok za prigovor je 8 dana od dana objavljivanja liste.

- Učesnici Javnog poziva imaju pravo uvida u podnete prijave i priloženu dokumentaciju po utvrđivanju Preliminarne rang listu u roku od 3 (tri) dana od dana objavljivanja liste. Na Preliminarnu rang listu učesnici javnog poziva, imaju pravo prigovora Komisiji u roku od 8 (osam) dana od dana njenog objavljivanja - navodi se na jednoj od lista, a period za prigovor je isti u svakoj jedinici lokalne samouprave.

Komisija je dužna da donese odluku o prigovoru u roku od 15 dana od dana prijema prigovora.

Poziv za energetsku sanaciju domaćinstva biće raspisan u junu, a sve što treba da znate o tome, možete pročitati u našem tekstu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>