• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obustavljeni svi letovi na aerodromu u Frankfurtu: Aktivisti se zalepili za pistu

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog akcije klimatskih aktivista, vazdušni saobraćaj na aerodromu u Frankfurtu je privremeno obustavljen, saopštio je portparol nemačke policije

  • 0
Otkazani letovi, aerodrom Foto: Tanjug/AP

Aerodrom u Frankfurtu, najprometniji u Nemačkoj, privremeno je jutros obustavio letove zbog protesta na aerodromu, saopštili su iz aerodromske službe i nemačke policije.

"Mole se putnici da za sada ne dolaze na aerodrom i provere status svog leta", saopštili su iz aerodromske službe na platformi X.

Zbog akcije klimatskih aktivista, vazdušni saobraćaj na aerodromu u Frankfurtu je privremeno obustavljen, saopštio je portparol nemačke policije.

Aktivistička grupa “Last Generation” (Poslednja gerenacija) napisala je na Iksu da se šest aktivista zalepilo za pistu.

Prema informacijama iz policije nekoliko demonstranata je rano jutros ušlo u aerodromske prostorije i započeli su protest, prenose nemački mediji.

Nemački aerodrom Keln-Bon suspendovao je letove na nekoliko sati u sredu nakon što su se klimatski aktivisti zalepili za pistu, dok su vlasti sprečile slične akcije na drugim evropskim aerodromima.

Aktivistička grupa, "Poslednja generacija" saopštila je da se pet osoba zalepilo za asfalt i objavila slike svojih članova sa rukama zalepljenim za pistu.

Oni su naveli da žele da nemačka vlada napusti sporazume oko nafte, gasa i uglja do 2030. godine.

Grupa je saopštila da su "slični mirni, građanski protesti na aerodromima" danas planirani širom Evrope i Severne Amerike.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Nebojša Lozo: Naši proizvodi su našli put do svakog kontinenta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>