• 0
 ≫ 

Tender za Komercijalnu za nekoliko dana, užurbano se pripremaju papiri

 ≫ 

Finansijski savetnik, francuska kompanija Lazard, ubrzano radi na pripremi tenderske dokumentacije za pronalaženje strateškog partnera za Komercijalnu banku

  • 0

Ministar finansija Siniša Mali očekuje privatizacije Komercijalne banke već krajem maja, najkasnije početkom juna, te navodi da finansijski savetnik, francuska kompanija Lazard, ubrzano radi na pripremi tenderske dokumentacije za pronalaženje strateškog partnera za tu banku.

- Po pitanju reforme finansijskih institucija sa zadovoljstvom obaveštavam da je uspešno završen tender za prodaju manjinskog udela od 28,51 odsto u JUMBES banci - rekao je Mali na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predstavnicima MMF I NBS.

Za Srpsku banku, kaže, formirana je radna grupa.

- Videćemo na koji način i kako će i ta banka izgledati u narednom periodu. Po pitanju Banke Poštanska štedinica u potpunosti se banka drži poslovnog plana koji smo definsali sa MMF iI SB, i u ovom tenutku ne vidimo nikakav problem - rekao je Mali.

Sa Misijom MMF razgovaralo se i o rešavanje problema nenaplativih kredita, a Mali kaže da je uz podršku Ministarstva finansija, Agencija za osiguranje depozita uspešno spovela prodaju prvog paketa takozvanih lošihplasmana ili nenaplativih kredita (NPL) u iznosu od 240 miliona evra.

- To je takođe bio jedan od ciljeva koji smo definisali u programu sa MMF-om. Već pripremamo i drugi paket u oktobru koji će biti ponuđen na prodaju - rekao je Mali.

Na takav način, kazao je ministar, rešavate stečajave onih banaka koji traju već 10 ili 15 godina, oslobađate tu imovinu i dajete mogućnost da se kroz to zemljište, opermu i potraživanja dalje ravijaju te oblasti koje su bile pod stečajem.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>