Brnabić: Standard će rasti kako bude rasla privreda, vodimo računa o penzionerima sa najmanjim primanjima

Posebno se vodi računa o penzionerima sa najmanjim primanjima, rekla je premijerka

Životni standard građana će rasti kako bude napredovala privreda, što je sada slučaj, rekla je premijerka Ana Brnabić i istakla da se posebno vodi računa o penzionarima sa najmanjima primanjima.

- Privreda napreduje trenutno i tako će rasti i životni standard - rekla je Brnabić na pitanja novinara u Palati Srbija.

Ona je podsetila da je naša privreda ranije imala i negativne stope privrednog rasta.

Premijerka je rekla da se svakako slaže sa tim da je Srbiji potreban još dinamičniji privredni rast i da će standard života biti sve veći, kao i plate i penzije, kako budemo imali veći budžet i više javnih i privatnih investicija.

- Mi u svakom trenutku obraćamo pažnju na životni strandard penzionera, a posebno na one sa penzijama ispod 25.000 dinara. Usvojili smo novi način obračuna nakande za zašitu životne sredine, gde su domaćinstva penzionera sa manje od 25.000 dinara u potpuno oslobođeni te naknade. Tako da se trudimo u svakom trenutku da pazimo na životni standard naših penzionera - naglasila je Brnabić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Tagovi: Ana Brnabić, Penzije, plate, privredni rast, Životni standard

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (8)
Poređaj komentare:
 • C
  Ccc

  Kada vi zasučete rukave bice standard

 • S
  Srle

  Znaci nikad .

 • Н
  ноћ

  Биће струје када се снег на Schwarzwald-u отопи, а да би се отопио прво мора да падне...Једном рекао један покојник.Исто и са стандардом грађана и привредом...