• 0

SAD se predomislile? Šansa za Huavei

Američka mreža CNBC ocenjuje da Tramp šalje mešovite poruke o kineskoj telekomunikacionoj kompaniji

  • 0

Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da bi kineski Huavei mogao da bude deo trgovinskog sporazuma između SAD i Kine, uprkos tome što je tu telekomunikacionu kompaniju okarakaterisao kao "vrlo opasnu", javlja BBC.

- Huavei predstavlja opasnost - rekao je Tramp novinarima u Beloj kući, ali je, ipak, dodao da je "moguće" da ova kompanija bude deo trgovinskog sporazuma sa Pekingom.

- Ako postignemo dogovor, mogu da zamislim da Huavej, na ovaj ili onaj način, bude deo tog dogovora - poručio je.

Trgovinski rat između SAD i Kine je poslednjih nedelja eskalirao usled međusobnog povećanja tarifa i pretnji dodatnim akcijama. Takođe, Tramp je ubrzo nakon toga potpisao odredbu kojom je Huavei stavio na "crnu listu" američke vlade.

Američka mreža CNBC ocenjuje da Tramp šalje mešovite poruke o kineskoj telekomunikacionoj kompaniji, budući da, s jedne strane, tvrdi da Huavei predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost SAD-a, a s druge strane kaže da su SAD spremne da razmotre ublažavanje ograničenja za tu kompaniju kako bi se postigao sveobuhvatan trgovinski sporazum sa Kinom.

VIDEO: Zbogom pameti

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke