• 0

Bankari, počnite da tražite drugi posao, stiže zamena

U Evropi, sve veći udeo u kreditiranju imaju investicioni fondovi, osiguravajuće kuće i davaoci potrošačkih kredita

  • 0

Uloga banaka kao pružalaca finansijskih usluga počela je da se urušava u Evropi i u nekim drugim delovima sveta, ocenio je Oli Ren, guverner Centralne banke Finske i bivši evropski komesar za proširenje.

On se, istovremeno, založio za primenu novih instrumenata Evropske centralne banke kako bi se očuvala finansijska stabilnost, prenosi agencija Rojters.

- U Evropi, sve veći udeo u kreditiranju imaju investicioni fondovi, osiguravajuće kuće i davaoci potrošačkih kredita - izjavio je Ren u Helsinskiju, koji je inače i član ECB-a.

Ren, koji se smatra potencijalnim naslednikom atkuelnog predsednika ECB Marija Dragija, odbacio je kao "teološku“ debatu o tome da li finansijska stabilnost treba formalno da bude deo nadležnosti ECB-a i ocenio da evropski zakonodavci rizikuju da vode “ratove iz prošlosti” ako pod hitno ne usvoje nove politike za sprečavanje finansijskih kriza.

VIDEO: Zbogom pameti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari