• 18

Ko će odlučiti o naplati ulaska u centar Beograda?

Studija ne podrazumeva automatsko uvođenje sistema naplate prolaska vozila kroz centar.

  • 18

Sekretarijat za saobraćaj raspisao je javnu nabavku za izradu studije "Upravljanje saobraćajem u Beogradu kroz model tarifiranja pristupa centralnoj zoni", međutim to nipošto ne znači automatsko uvođenje naplate prolaska vozila kroz centar, kako su preneli pojedini mediji.

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović objasnio je raspisanu javnu nabavku za izradu studije „Upravljanje saobraćajem u Beogradu kroz model tarifiranja pristupa centralnoj zoni”, precizirajući da studija ne podrazumeva automatsko uvođenje sistema naplate prolaska vozila kroz centar.

– Ovo je jedna u nizu analiza koje sprovode Grad Beograd i Sekretarijat za saobraćaj, a koje se tiču protočnosti i bezbednosti u saobraćaju. Studija treba da pokaže kakvi bi bili efekti ovakvog postupka uz obavezno anketiranje stanovnika kako centralnih gradskih zona tako i onih na periferiji. To nipošto ne znači da će sistem po automatizmu biti primenjen nakon izrade studije, već je ovo samo sakupljanje podataka. Još jednom ponavljam da samo studija neće biti dovoljna da se zauzme konkretan stav, niti će bilo šta biti urađeno mimo volje građana – naveo je Rafailović.

Podsetimo, prvobitna ideja je da se glavni grad Srbije ugleda na London, Singapur, Milano, a saobraćajni stručnjaci napominju da se tražena studija bazira na Smart planu razvoja saobraćaja do 2033. godine.

VIDEO: Autobusi se nanizali jedan za drugim u 29. novembra

(Telegraf Biznis)

Komentari

  • Radni

    Сада ће фирме које сисају буџетска предузећа да профитирају.

  • Cik

    Mogu da naplacuju prolaz kroz centar al kad prvo srede gradski prevoz i poprave sve rupe u tom istom centru 100 m pa rupa 100 m pa rupa(zivim u centru)

  • Marko

    Studija se placa znaci neko ce da mete dobre pare u dzep za nekakve futuristicke skrabotine

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke