• 18
 ≫ 

Ko će odlučiti o naplati ulaska u centar Beograda?

 ≫ 

Studija ne podrazumeva automatsko uvođenje sistema naplate prolaska vozila kroz centar.

  • 18

Sekretarijat za saobraćaj raspisao je javnu nabavku za izradu studije "Upravljanje saobraćajem u Beogradu kroz model tarifiranja pristupa centralnoj zoni", međutim to nipošto ne znači automatsko uvođenje naplate prolaska vozila kroz centar, kako su preneli pojedini mediji.

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović objasnio je raspisanu javnu nabavku za izradu studije „Upravljanje saobraćajem u Beogradu kroz model tarifiranja pristupa centralnoj zoni”, precizirajući da studija ne podrazumeva automatsko uvođenje sistema naplate prolaska vozila kroz centar.

– Ovo je jedna u nizu analiza koje sprovode Grad Beograd i Sekretarijat za saobraćaj, a koje se tiču protočnosti i bezbednosti u saobraćaju. Studija treba da pokaže kakvi bi bili efekti ovakvog postupka uz obavezno anketiranje stanovnika kako centralnih gradskih zona tako i onih na periferiji. To nipošto ne znači da će sistem po automatizmu biti primenjen nakon izrade studije, već je ovo samo sakupljanje podataka. Još jednom ponavljam da samo studija neće biti dovoljna da se zauzme konkretan stav, niti će bilo šta biti urađeno mimo volje građana – naveo je Rafailović.

Podsetimo, prvobitna ideja je da se glavni grad Srbije ugleda na London, Singapur, Milano, a saobraćajni stručnjaci napominju da se tražena studija bazira na Smart planu razvoja saobraćaja do 2033. godine.

VIDEO: Autobusi se nanizali jedan za drugim u 29. novembra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    29. maj 2019 | 13:37

    Grad Beograd moze da se ugleda na London, Milano i ostale gradove tek kad u Beogradu bude napravljen metro i uspostavljen normalan saobracaj, do tada mogu tupavci da razmatraju o cemu oce.. Mnogo je glava koje nemaju veze sa realnoscu na raznim pozicijama...

  • Y

    29. maj 2019 | 14:44

    Prevoz je katastrofalan. VELIKE GUZVE NEDOLAZAK BUSA NA VREME.

  • Nameti

    29. maj 2019 | 13:51

    Kakvo naplaćivanje u Beogradu za ulazak u centar grada, pa i onako je ceo centar pešačka zona .Šta zar i taj namet ,dosta bre više sa skidanjem golog o čemu pričate sram vas bilo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>