• 0

Niče park na 500 hektara u Smederevu, Kinezi prvi "stanari"

HBIS Grupa, vlasnik Smederevske železare, organizovala je dolazak potencijalnih kineskih investitora u Srbiju, zadovoljna svojim poslovanjem u našoj zemlji,

  • 0

Početak prvih građevinskih radova na izgradnji Srpsko-kineskog industrijskog parku u Smederevu očekuje se ove godine, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, koji je razgovarao sa predstavnicima pet kineskih kompanija koje borave u Srbiji.

Stevanović je u Privrednoj komori Srbije razgovarao o mogućnostima da upravo ove kompanije iz sektora poljoprivrede, zaštite životne sredine ali i metalskog sektora budu prvi "stanari" budućeg Parka na 500 hektara u Smederevu.

- Očekujemo da polako posao privedemo kraju kada je u pitanju organizacija, odnosno, potpisivanje konačnih dokumenata kada je u pitanju Kinesko-srpski industrijski park u Smederevu - kaže Stevanović za Tanjug.

HBIS Grupa, vlasnik Smederevske železare, organizovala je dolazak potencijalnih kineskih investitora u Srbiju, zadovoljna svojim poslovanjem u našoj zemlji, kaže Stevanović.

- Doveli su ih ovde da vide šta je to što Srbija kao investiciona destinacija pruža, gde bi tu njihove investicije trebalo da se smeste i pod kojim uslovima - objašnjava državni sekretar.

Posao sa Kinezima na osnivanju Parka u Smederevu započet je 2016. godine potpisivanjem memoranduma dve strane. Stevanović kaže da posao nije ni malo jednostavan, ali da postoji spremnost obe strane da se ovaj projekat do kraja realizuje.

Ukoliko budu potpisani, ugovori sa ovim kompanijama trebalo bi da budu "kamen temeljac" u administrativnom smislu za izgradnju Parka u Smederevu.

Postoji mogućnost da prvi građevinski radovi na terenu počnu u narednom periodu, ukoliko dođe do realizacije ugovora sa kompanijama koje su danas prisutne u Beogradu.

U Privrednu komoru doputovale su delegacije kompanija "Veolia China", "Construction Engineering", zatim predstavnici "Anguo Qianjin Nonwoven Co", poljoprivrednog giganta "Hebei Meikeduo Fodd Group Co" kao i HBIS Grupe.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke