• 3
 ≫ 

Kupci traže pravdu, u Nefiju se pravdaju: Nismo ruski lopovi i prevaranti

 ≫ 

Upravnik "Nefa mebel“ teši kupce u Severnoj Makedoniji - svi će biti obeštećeni, a bekstvo iz zemlje pravda pretnjama koje su im bile upućene

  • 3

Nakon Andreja Hodaševića, vlasnika dve velike fabrike nameštaja u Rusiji, koji je u otvorenom pismu srpskoj javnosti pre četiri dana obećao da će do 31. maja u toj zemlji biti obeštećeni svi kupci nameštaja i zaposleni u „Nefa“, sada se sa istim obećanjem, makedonskoj javnosti oglasio Vitalij Sergejev, upravnik Hollodex doo Beograd, firme osnivača „Nefa mebel“ dooel Skopje.

Njegovo otvoreno pismo upućeno makedonskim potrošačima i zaposlenima u „Nefa mebel“ prenosimo u celosti:

- Iskreno se izvinjavamo i žalimo zbog stresa koji ste pretrpeli zbog medijumskih objava sa sadržinom da su navodno „ruski lopovi i prevaranti“ sa vašim novcem pobegli iz Srbije i Makedonije. Uveravamo vas da to nije tačno. Matična kompanija Hollodex doo Beograd je veoma ozbiljno shvatila ovu situaciju i izdvojiće sredstva da obešteti svoje kupce i zaposlene.

- Obaveštavamo vas da ni jedan od naših kupaca i zaposlenih neće biti preveren i oštećen i svi će dobiti svoj nameštaj ili svoje pare koje im slede.

- Molimo vas da imate razumevanja da nam je potrebno vreme da obezbedimo sredstva i organizujemo njihovu isplatu. Daćemo sve od sebe da to bude u najskorije vreme. Isto tako, pokušaćemo da ponovo aktiviramo veb stranicu www.nefa.mk na kojoj ćemo vas najkasnije do 07.06.2019 obavestiti o daljim koracima i načinu podnošenja zahteva za obeštećenje.

nefa Foto: D.J

- Svesni smo da se osećate ugroženo u situaciji nedostatka informacija i velike medijumske buke. Zato molimo poštovane predstavnike medija da ne šire neproverene informacije. Naime, obaveštavamo vas da je koleginica Julijana Vico, jedna od najvrednijih menadžera prodaje u Srbiji, koja je 10.05.2019 godine bila poslata u Makedoniju i naznačena za novog upravnika „Nefa mebel“ Skopje sa ciljem da proveri situaciju u kojoj se nalazi Društvo, otišla je iz Makedonije zato što se nije osećala bezbedno u vašoj zemlji zbog telefonskih pretnji određenih osoba upućenih njoj lično. Istovremeno, molimo predstavnike medija da ne uznemiravaju i druge naše kolege i zaposlene u „Nefa mebel“ Skopje, koji uprkos svim izazovima ulažu velike napore da obeštete naše kupce.

- Želimo da naglasimo da imamo čvrstu nameru i pre zatvaranja projekta u Makedoniji da ispunimo sve preduzete obaveze prema našim potrošačima i zaposlenima uz dužno poštovanje koje su zaslužili, stoji u otvorenom pismu makedonskoj javnosti Vitalija Sergejeva, upravnika Hollodex doo Beograd.

Njegovo opravdanje, izvinjenje i obećanje da će „kada obezbede sredstva“ i to u „najskorije vreme“ obeštetiti sve kupce, ništa ne znači prevarenim potrošamima u Severnoj Makedoniji koji su naručili i unapred platili nameštaj od „Nefa mebel“, a nisu ga dobili.

Njima je, kako navode, "takvih obećanja belosvetskih prevaranata preko glave, pa su odlučili da se organizuju i zajednički potraže pravdu".

Oni su već na Viberu napravili grupu za komunikaciju, a pozivaju sve koji su prevareni da im se pridruže.

Svoj kontakt telefon, napisan na listu hartije zalepili su i na stakla zatvorenih salona nameštaja „Nefa mebel“, a zatražili su i pomoć od lokalnih medija kako bi ta informacija stigla do što većeg broja prevarenih potrošača.

Do sada se Državnom tržišnom inspektoratu javilo više od stotinu građana Severne Makedonije koji su se požalili da ih je prevarila „Nefa mebel“, a finansijska policija je otvorila predistražni postupak i prikuplja informacije o ovoj neviđenoj prevari.

(Telegraf Biznis/D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>