• 3

Ministarka Grcima: Neću da krijem, nezadovoljni smo. Kasnite, nema dovoljno ni radnika ni mašina

Kalicantsis i Eharhu su poručili da će kompanija učiniti sve da završi projekat i da se promeni percepcija o radu "Aktora" u Srbiji

  • 3

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa rukovodstvom grčke kompanije "Aktor", izvođačem radova na četiri deonice na istočnom kraku Koridora 10 i istakla da je prioritet da se taj krak što pre pusti u saobraćaj.

Mihajlović je rekla da ne namerava da krije nezadovoljstvo Vlade Srbije probijanjem rokova na deonicama na istočnom kraku na kojima je radio "Aktor" i nedovoljnim brojem radnika i mašina na gradilištima.

- Od vas očekujemo jasan plan i mere koje ćete preduzeti da se projekat završi. Svesni smo da "Aktor" od prošle godine ima novu upravu, koja je nasledila brojne probleme, ali i mi smo kao ministarstvo nasledili projekte, preuzimajući time i odgovornost da probleme rešavamo - rekla je Mihajlović na sastanku sa predsednikom i direktorom "Aktora" Anastasiosom Kalicantsisom i Aleksandrosom Eharhuom.

Kalicantsis i Eharhu su poručili da će kompanija učiniti sve da završi projekat i da se promeni percepcija o radu "Aktora" u Srbiji.

U okviru izgradnje auto-puta E-80 Niš-Dimitrovgrad, "Aktor" je angažovan na izgradnji četiri deonice, ukupne dužine 48,7 kilometara, i ukupne ugovorene vrednosti radova 174,9 miliona evra.

Do sada su u saobraćaj puštene tri deonice, Crvena Reka - Čiflik, Staničenje-Pirot istok i obilaznica Dimitrovgrad, a radovi su u toku na deonici Bancarevo - Crvena reka.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    31. maj 2019 | 17:44

    Nekada je gradila naša operativa, bez da se o tome oglašavala "diva".

  • lav

    1. jun 2019 | 03:31

    PUKLA DRZAVA OD PRITISKA A UTISCI SU KATASTROFICNI NAROD U OCAJU

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>