• 4

Krenuo postupak: Katanac na 23.000 preduzeća

Na spisku za prinudnu likvidaciju našla su se sva privredna društva koja nisu do kraja poslovne 2017. godine dostavila godišnje finansijske izveštaje za dve uzastopne godine, 2015. i 2016. godinu

  • 4

Agencija za privredne registre (APR) je zaključno sa 3. junom završila sa postupkom pokretanja prinudne likvidacije kod svih 23.048 privrednih društava, kod kojih su se ispunili razlozi za prinudnu likvidaciju propisani Zakonom o privrednim društvima.

Na spisku za prinudnu likvidaciju našla su se sva privredna društva koja nisu do kraja poslovne 2017. godine dostavila godišnje finansijske izveštaje za dve uzastopne godine, 2015. i 2016. godinu, saopšteno je iz APR-a.

U Registru privrednih subjekata su, kako se dodaje, objavljene promene poslovnog imena kod svih privrednih društava kod kojih je pokrenuta prinudna likvidacija, tako što je uz poslovno ime objavljen dodatak "u prinudnoj likvidaciji“.

Tim društvima su poslata poštom rešenja Registratora za privredne subjekte o pokretanju prinudne likvidacije.

Na sajtu APR-a su objavljeni oglasi za poverioce u trajanju od 60 dana, a nakon isteka tog roka nadležni registrator će u narednom roku od 30 dana izbrisati navedena društva iz Registra privrednih subjekata.

APR će nastaviti sa sprovođenjem postupaka prinudne likvidacije po službenoj dužnosti i kod ostalih privrednih društava koja ispunjavaju razloge propisane Zakonom o privrednim društvima, navodi se u saopštenju.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>