• 0

Reno se premišlja u poslednji čas: Pljušte prigovori protiv braka s Fijatom

Dogovor još uvek izgleda verovatan, ali se u utorak suočio s novim kritikama vodećih sindikata Renoa i pitanja svog japanskog partnera Nisana

  • 0

Francuski Reno odložio je odluku o udruživanju sa italijanskim Fijat Krajsler Automobilima (FCA), a koja bi mogla da preoblikuje globalnu autoindustriju, piše AP.

Dogovor još uvek izgleda verovatan, ali se u utorak suočio s novim kritikama vodećih sindikata Renoa i pitanja svog japanskog partnera Nisana.

Francuska vlada, koja ima 15 odsto udela u Renou, takođe postavlja uslove za dogovor, uključujući garancije za zaposlene kao i da operativno sedište bude u Francuskoj, navodi AP.

Odbor Renoa sastaće se ponovo u sredu uveče kako bi nastavio da "razmatra sa zainteresovanošću" predlog Fijata o udruživanju, naveo je francuski proizvođač automobila u saopštenju.

Sastanak o dogovoru u utorak završen je bez zaključka. Kompanija nije objasnila zašto, ali zvaničnik francuske vlade kaže da članovi odbora ne žele da "hrle" ka dogovoru i da traže saglasnost o svim delovima potencijalnog spajanja.

Taj francuski zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman rekao je za AP da još uvek treba ispuniti uslove koje je izneo francuski ministar finansija.

Dogovor o spajanju doneo bi obema kompanijama uštedu od pet milijardi evra, ali radnici strahuju da bi moglo doći do otupštanja.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>