Pepsi i KMV kupuju srpski Knjaz Miloš

Ova transakcija obuhvata kupovinu proizvodnih kapaciteta kompanije Knjaz Miloš u Srbiji, kao i dobro pozicionirane brendove kao što su Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix, Gusto...

Karlovarske Mineralni Vody (KMV), najveći distributer bezalkoholnih pića u Centralnoj Evropi, i PepsiCo Inc, globalni prozvođač hrane i pića koji posluje u više od 200 zemalja i teritorija širom sveta, dogovorili su zajedničko ulaganje, odnosno kupovinu 100 odsto vlasništva u srpskoj kompaniji Knjaz Miloš.

Ova transakcija obuhvata kupovinu proizvodnih kapaciteta kompanije Knjaz Miloš u Srbiji, kao i dobro pozicionirane brendove kao što su Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix, Gusto, i dr.

Transakcija će biti završena nakon procesa odobrenja od strane antimonopolskih komisija na tržištima Srbije i Crne Gore i očekuje se tokom trećeg kvartala 2019. godine.

Pepsi

Foto: AP/Tanjug

Kompanija Knjaz Miloš, sa sedištem u Aranđelovcu, ima poslovnu istoriju dugu više od 200 godina i predstavlja jednog od najvećih proizvođača mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića u Srbiji.

PepsiCoi KMV uspešno sarađuju u Centralnoj Evropi. Kompanija KMVje proizvođač i distributer PepsiCoportfolija pića u Češkoj Republici, Mađarskoj, Slovačkoj i Bugarskoj, kao i distributer PepsiCo portfolija grickalica u Češkoj Republici, Slovačkoj i Mađarskoj.

- Novi partnerski poduhvat potvrđuje zajedničku viziju o izgradnji održivog, dugoročnog poslovanja u regionu, koje će nam pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i naših zaposlenih. Udruženim snagama portfolija KMVi Knjaza Miloša, obezbedićemo najvišu vrednost za kupce i potrošače - izjavio je Alessandro Pasquale, generalni direktor kompanije KMV.

- Partnerstvo kompanija PepsiCo i KMVje do sada bilo veoma uspešno i ova akvizicija predstavlja priliku za dodatni razvoj i jačanje našeg prisustva. Veoma smo zadovoljni što je KMV naš partner i u ovom poslovnom poduhvatu - istakao je Christophe Guille, Senior Vice President GM, Central Europe, Great Balkans & DACH PepsiCo.

(Telegraf Biznis)

Tagovi: kmv, knjza milos, Kompanija, Pepsi, pepsi ko

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (13)
Poređaj komentare:
 • B
  Boba

  Tako je prodao i Bambi. Strasno.

 • M
  Marko Rambo

  Srbija na rasprodaji strašno!!!

 • S
  sladja

  Kakva zgode ode dzabe nasa voda